Gemeente Heerenveen

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 12 april 2011 Aanwezig: de heren L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt 1 Onderwerp Advies Beslissing

Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 5 april 2011 Besluitenlijst conformstukken d.d. 5 april 2011

Vaststellen

Conform.

2

Vaststellen

Conform.

Besl_lijst corsa


1



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 12 april 2011 a.1 Onderzoek Smallingerland Heerenveen Kennis nemen van de eerste resultaten van het onderzoek naar fusie van de gemeenten Smallingerland en Heerenveen. Uitspreken dat het door de commissie van wijzen gehanteerde `nodale principe' goed aansluit bij de eerder aangegeven eerste optie voor een gemeentelijke herindeling. Onderschrijven van de conclusie dat de commissie in het geval van Heerenveen en Smallingerland het nodale principe niet consequent heeft toegepast. Gebieden westelijk van Heerenveen en noordelijk van Smallingerland hebben belangrijke functionele relaties met beide gemeenten en dienen ten gevolge betrokken te worden bij bovengenoemde eerste optie. Onderschrijven van de conclusie uit hoofdstuk 14 van de notitie "een ander bestuurlijk perspectief', dat een samengaan van beide gemeenten perspectief biedt, mogelijk is en positief uitwerkt voor een ruimer gebied dan dat van twee gemeenten. Uitspreken dat Heerenveen en Smallingerland het initiatief zullen nemen om te komen tot een fusie wanneer geen uitzicht lijkt te zijn op oplossingen conform de eerste optie van beide gemeenten. De raad voorstellen in te stemmen met bijgaand raadsvoorstel. Conform, behoudens enkele tekstuele aanpassingen.


-


-


-


-

Besl_lijst corsa


2



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 12 april 2011 a.2 Geactualiseerde projectenlijst Integraal Jeugdbeleid Bijgaande geactualiseerde projectenlijst ter beschikking stellen aan de gemeenteraad. Akkoord gaan met toezending van bijgaande brief aan Participatieraad. Akkoord gaan met het voorstel tot verlenging van de Wurkstiper tot en met 31 december 2011 in projectvorm zoals geformuleerd op pagina 13 in het verslag van de eindevaluatie. Conform het voorstel van Hûs en Hiem de raad voorstellen de leden van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit te ontslaan, dan wel (her) te benoemen. Het "Beslisdocument Definitiefase Nieuwbouw Speciaal Onderwijs Heerenveen" d.d. 28 maart 2011 met bijlagen vaststellen. De architectenwerkzaamheden gunnen aan Architecten- en Ingenieursbureau Kristinsson BV te Deventer. Geen medewerking verlenen aan het verzoek (schetsplan). Aanvrager schriftelijk informeren omtrent het standpunt. Na aanvulling akkoord.

a.3


-

Conform.

a.4

Eindevaluatie Wurkstiper


-

Conform, met dien verstande dat de term "eindevaluatie" wordt vervangen door "tussenrapportage". Persbericht akkoord.

a.5

Benoeming commissieleden Hûs en Hiem 2011


-

Conform, tevens brief schrijven over borging monumentenbelang.

a.6

Planontwikkeling (her)huisvesting speciaal onderwijs


-

Conform. Persbericht aanpassen.


-

a.7

Leeuwarderstraatweg tegenover nummer 107


-

Conform.

Besl_lijst corsa


3



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 12 april 2011 a.8 Samenwerkingsoveree n-komst Ontwikkeling Molenplein Principe- akkoord geven op de conceptsamenwerkingsovereenkomst met De Hoge Dennen BV. De gemeenteraad vragen zijn gevoelens uit te spreken met betrekking tot deze overeenkomst. Bijgevoegd persbericht vaststellen. Instemmen met bijgaande brief aan Plaatselijk Belang Nieuwebrug-Haskerdijken. Akkoord met organisatie van Special Olympics Nederland 2014 in Heerenveen. Bereid tot financieren van het schrijven van het bidbook t.w.v. 4250,-. Akkoord met samenwerking met 3 partners bij opstarten organisatie. In verdere voorbereiding alleen inzet in facilitaire zin, geen verdere financiële steun. Na aanpassing raadsvoorstel akkoord. Persbericht conform.


-

a.9 Herindeling -

Conform. Afschrift brief naar raad en B&W van Skarsterlân. Conform en toevoegen als beslispunt: "Bij de verdere uitwerking inzetten op participatie van alle Friese gemeenten". Besluit van het college met randvoorwaarden bevestigen via een brief.

a.10

Special Olympics 2014 in Heerenveen


-

b.1

Richtlijnen contant geldverkeer Benoeming onbezoldigd buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand


-

Vaststellen richtlijnen contant geldverkeer.

Conform.

b.2


-

De heer H. Oosterman te benoemen tot onbezoldigd buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand.

Conform.

Besl_lijst corsa


4



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 12 april 2011

b.3

Gegevens verstrekking


-

Meewerken aan het verzoek van het UMC St. Radboud te Nijmegen en adresgegevens te vertrekken voor wetenschappelijk onderzoek.

Conform.

Besl_lijst corsa


5