Korps Landelijke Politiediensten

Enquêtebrief (on)veiligheid digitale wereld

Driebergen, 20-04-2011 o Op dinsdag 19 april zijn bij 21.800 burgers in Nederland brieven bezorgd met het verzoek mee te werken aan een enquête over (on)veiligheid in de digitale wereld. De enquête is een inititiatief van het KLPD en de Hogeschool Leeuwarden.

Het betreft uitnodigingsbrieven voor een landelijk onderzoek. Als retouradres is opgenomen p.a. Postbus 1080, 8900 CB Leeuwarden. De brief is ondertekend door de korpschef van het KLPD.

Online vragenlijst
De burgers wordt verzocht online een vragenlijst in te vullen via de website www.politie.nl/klpd/internetonderzoek. Wanneer zij op deze link klikken, worden zij doorgestuurd naar de vragenlijst die extern gehost wordt via een beveiligde verbinding (https). Zij kunnen zich op deze website ook afmelden voor het onderzoek of een papieren vragenlijst aanvragen.

Cybersafety
Uitvoerder van het onderzoek is lectoraat cybersafety van NHL Hogeschool. Dit is de Hogeschool van Leeuwarden, vandaar het retouradres. Het telefoonnummer 058-2511700 dat in de brief wordt genoemd, is eveneens een nummer van de Hogeschool. Dit nummer kan gebeld worden voor nadere informatie.