Gemeente Echt-Susteren


Uit de raadsvergadering
Gemeenteraad

Onderstaand leest u wat de raad tijdens de raadsvergadering van 7 april heeft besloten!

Â

Bestuurlijk/Financieel

De Kadernota 2012 is door de raad vastgesteld met uitzondering van de bezuiniging van ⬠10.000 op de subsidies aan parochies, kerkgenootschappen en kerkkoren. De raad heeft het college de opdracht gegeven een voorstel te doen waar dit bedrag elders is te bezuinigen.

De raad heeft het controleprotocol 2010 aangevuld wat betreft het subsidiebeleid.

Â

Brandweer

De raad heeft kennis genomen van de Visie Brandweerzorg Limburg-Noord 2011-2015 en besloten alleen het onderdeel over de opkomsttijden te onderschrijven. Het college heeft van de raad de opdracht gekregen met de Veiligheidsregio Limburg-Noord te gaan overleggen, zodra Minister Opstelten zijn visie op de regionalisering van de brandweer kenbaar heeft gemaakt. De raad verwacht dat het college de raad informeert over de uitkomst van dat overleg.

Â

Dorpsontwikkeling

Wat betreft Koningsbosch heeft de raad besloten af te zien van de bouw van een brede maatschappelijke voorziening in combinatie met basisschool Keuningshöfke. De raad heeft besloten:


- gemeenschapshuis Oos Heem te renoveren, het terrein er om heen opnieuw in te richten en de Kapelaan Verdonschotstaat gedeeltelijk op te knappen;


- de gymzaal aan de Karel V Straat te renoveren;


- het Koningsplein te herinrichten en daar een buurtsuper in combinatie met 4-6 woningen te realiseren;


- de Philips II Straat op te knappen, en


- een speeltuin te realiseren.

De raad heeft een bestuursopdracht over St.Joost vastgesteld en daarmee aangegeven binnen welke kaders het college verder kan werken aan de onderdelen gemeenschapshuis en woningbouw.

De raad heeft ook besloten de Reinoudhal (Susteren) en de Sjirp (Nieuwstadt) af te breken. Op de locatie van de Reinoudhal worden een nieuwe sporthal en brede maatschappelijke voorziening gebouwd. In Nieuwstadt wordt een nieuwe gymzaal gebouwd in combinatie met de nieuw te bouwen basisschool.

In de door de raad vastgestelde bestuursopdracht over de nieuw te bouwen Burgemeester Willemeschool (Nieuwstadt) is vastgelegd binnen welke kaders het college aan de slag kan met die nieuwbouw.

De raad heeft daarbij het college de opdracht gegeven zo spoedig mogelijk plannen te maken voor groot onderhoud aan de Albertzaal (Roosteren) en de Koppel (Dieteren).

Â

Omgeving

Voor het woningbouwplan Weijenpasweg heeft de raad een gewijzigde grondexploitatiebegroting en bijbehorende begrotingswijziging vastgesteld. Een overbodig geworden bekostigingsbesluit voor het Bovenregionaal Bedrijventerrein St.Joost is door de Raad ingetrokken. Door het vaststellen van bestemmingsplan Vlaskuilseweg 13 te Maria Hoop maakt de raad de bouw van 2 woningen mogelijk.

Â

Volgende vergadering

De volgende vergadering van de gemeenteraad is op donderdag 19 mei om 19:30 uur.

Â

De gemeenteraad van Echt-Susteren wenst u prettige Paasdagen!

Â

Informatie

Voor vragen over de raad en de raadsbesluiten kunt u terecht bij de Griffie: Martijntje Hermans en Belinda Bakkes. Telefoonnummer: 0475-478478.

Â