Gemeente Echt-Susteren


Boaâs in de gemeente Echt-Susteren

De gemeente Echt-Susteren heeft de firma Sinvest gevraagd om te zorgen voor toezicht, door het inzetten van Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOAâs) voor 36 uur per week.

Er worden op dit moment verschillende oplossingsrichtingen gezocht om de taken van de BOAâs straks op een andere manier in te vullen, dan door de inzet van de firma Sinvest. Zo worden de taken van de BOA meegenomen bij het project samenwerking MER waarin ook bekeken wordt hoe samenwerking op het gebied van BOA's gerealiseerd kan worden. Daarnaast loopt ook nog het project herontwikkeling buitendienst waarbij bekeken wordt hoe het beheer in de openbare ruimte beter en slimmer gedaan kan worden. Om deze mogelijke oplossingsrichtingen open te houden; hoe een boa in te zetten, is nu besloten om de firma Sinvest tot het eind van dit jaar in te huren.

De boa's van Sinvest
De boaâs van Sinvest houden voor 36 uur per week toezicht in de gemeente. Deze 36 uur wordt ingevuld door 3 mensen. Dit zijn de heren B. Nizet, W. Piepers en R. van der Kruk. Om boaâs zichtbaarder te maken rijdt men in een herkenbare auto. Om te achterhalen of dit voordelen oplevert rondom de herkenbaarheid e.d. loopt dit tot eind december 2011.

Aandachtvelden voor de boaâs
De boa's houden zich momenteel bezig met het afhandelen van klachten en meldingen. Hondenpoepoverlast is op enkele plekken in de gemeente een probleem. Hier wordt dan ook aandacht aan gegeven. Ook valt op dat in de kernen nogal wat overlast wordt ondervonden van verkeerd geparkeerde auto's met name op stoepen. De boa's zullen hier eerst waarschuwend tegen optreden en vervolgens verbaliserend.

Â

Â