Gemeente Almelo

Jaarrekening Gemeente over 2010 afgesloten met positief resultaat; reserve weer op peil

20 april 2011 - De jaarrekening 2010 is afgesloten met een resultaat van 286.500 euro voordelig. Dat blijkt uit de Jaarverantwoording 2010 die is vastgesteld door het college van b&w.

College van burgemeester en wethouders
Het college van b & w

Door tijdig extra maatregelen te nemen, bovenop de al in 2009 vastgestelde bezuinigingen, is het college er in geslaagd 2010 positief af te sluiten ondanks de financiële tegenwind. Bovendien zal in 2011, dankzij al ingezette proces van Het Verschil Maken, de effectiviteit van het beleid zo verbeteren dat samen met maatschappelijke partners hard kan worden gewerkt om de grote maatschappelijke opgaven die Almelo kent aan te pakken.

Voordelig resultaat

Met het vaststellen van de jaarverantwoording 2010 wordt de gemeenteraad ook gevraagd besluiten te nemen over bestemming van het voordelig resultaat.

Waterboulevard en binnenstad

De belangrijkste bestemming van het voordelig resultaat van 14,4 miljoen euro is een storting van 10,8 miljoen euro in de reserve grondbedrijf. Te zijner tijd wordt dat geld gebruikt voor de ontwikkeling van de zogeheten waterboulevard en de openbare ruimte in de binnenstad.

Reserve weer boven de norm

Na bestemmingen is het resultaat 286.500 euro positief. Na storting van het voordelig saldo resteert in de algemene reserve een bedrag van 6,7 miljoen euro. Dit is voor 2010 onder de gestelde norm (tien procent van de van algemene uitkering).Maar rekening houdend met een lagere algemene uitkering voor 2011, de al geraamde toevoeging in 2011 en het voordelig saldo van de jaarverantwoording 2010, is het niveau van de algemene reserve weer boven de gestelde norm.

Trefwoorden:
Jaarverantwoording, reserve, algemene, grondbedrijf, resultaat, bestemming, positief, voordelig, bezuinigingen, Het Verschil Maken.