Project Gemeente Westland

aansluiting Madeweg-Molenweg

Aanpassing aansluiting Madeweg-Molenweg

Publicatiedatum: 20-04-2011

Om de verkeersveiligheid ter plaatse van de aansluiting Madeweg-Molenweg voor motorvoertuigen, fietsers en voetgangers te vergroten gaat de gemeente Westland deze aansluiting aanpassen. Op de Madeweg wordt een uitritconstructie aangebracht. Op de Molenweg worden de zogeheten fietsopstelplaatsen verbreed, waardoor het eenvoudiger en vooral veiliger wordt om de vaak drukke Molenweg in twee oversteekbewegingen over te steken. De werkzaamheden vinden plaats van 26 april t/m 6 mei (meivakantie).

Gedurende de werkzaamheden blijven woningen en bedrijven voor bestemmingsverkeer en hulpdiensten bereikbaar. Voor het overige verkeer wordt de Madeweg nabij de Molenweg gedurende de gehele uitvoeringsperiode afgesloten. De Molenweg blijft wel bereikbaar. Het verkeer zal ter plaatse worden omgeleid door middel van omleidingsborden.

De aanpassing van het kruispunt Madeweg-Molenweg is een van de maatregelen uit het Verkeersplan Monster, dat een uitwerking is van het Westlands Verkeer en Vervoerplan. Hierin staat benoemd hoe de gemeente Westland om wil gaan met bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid.