Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 20-04-2011

Uitzendingen over mishandeling 62-jarige vrouw leveren 26 tips op

RAAMSDONKSVEER: De uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht over de mishandeling van een 62 jarige vrouw zondagmiddag 6 maart jl. bij de zandwinput ten zuiden van de Maasroute hebben inmiddels 26 tips opgeleverd. Er hebben zich onder meer mensen gemeld die daar rond het tijdstip van de mishandeling gewandeld hebben. De recherche was specifiek op zoek naar deze recreanten omdat zij door de agenten gezien waren toen die onderweg waren naar het slachtoffer.

In de uitzending werd een reconstructie getoond van de ernstige mishandeling van een 62-jarige vrouw uit Oosterhout. Ze besloot die zondag een stukje te gaan fietsen in natuurgebied de Veerse Put. Terwijl ze rond 15.30 uur op een bankje even uitrustte werd ze plotseling zonder enige aanleiding aangevallen door een man met een groot mes die een wit masker droeg. De vrouw raakte ernstig gewond.

In het opsporingsitem werden een aantal getuigen opgeroepen om zich te melden. Zo is het rechercheteam nog steeds op zoek naar een man met mogelijk een Aziatisch uiterlijk die kort voor de aanval op een bankje zat. Ook zoeken de speurders contact met wandelaars met een hond, een bestuurder van een witte scooter en de inzittenden van een witte auto.

Diverse melders reageerden dinsdagavond op het getoonde mes. Volgens de meeste tipgevers is dit namelijk geen slagersmes maar een koksmes. In de uitzending werd ook het masker getoond dat de dader droeg.. Het gaat om een eenvoudig wit masker met alleen gaten bij de ogen, de neus en de mond. Het rechercheteam heeft uitgezocht dat dit masker in de periode 21 februari - 6 maart 2011 gekocht is bij een Oosterhoutse (feest) winkel op het winkelcentrum Arendshof. Er kan nog steeds gereageerd worden op de vragen en getoonde items. Bellen kan met 0900-8844.

Snelheidscontrole in Molenschot

MOLENSCHOT De politie heeft dinsdagmiddag tussen 16.00 en 22.00 uur op de Bavelseweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 1710 bestuurders de controlelocatie waarvan er 224 in overtreding waren Hoogst gemeten snelheid was 99 km/h, waarbij 60 km/h toegestaan is.

Politie Oosterhout controleert 48 bromfietsen

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie heeft dinsdagmiddag maar liefst 48 bromfietsen gecontroleerd in het kader van Brom Effe Normaal. Er bleken 6 bromfietsen opgevoerd te zijn. De controles vonden achtereenvolgens plaats op de Keiweg / Schapendries en op de Burgemeester Elkhuizenlaan.

Op de Schapendries werden 21 brom/snorfietsen gecontroleerd. Een bromfiets werd in beslag genomen daar het kenteken niet overeen kwam met de bromfiets. Tevens reed een snorfiets 60 km per uur. Hiervan is het kentekenbewijs ingevorderd. Verder werden er nog drie
brom/snorfietsers bekeurd ter zake teveel vermogen.

Aansluitend daarop is er in Dommelbergen ter hoogte van de Burgemeester Elkhuizenlaan een bromfietscontrole gehouden. Motorrijders van het team Oosterhout maar ook van het team Noodhulp werkten aan deze controle mee. Ook was wijkagent Duister als biker bij de controle aanwezig. Totaal werden er 27 bromfietsen gecontroleerd. Twee bromfietsen hadden een overschrijding van de constructiesnelheid en kregen een
proces-verbaal. Ook werd een bekeuring uitgeschreven voor oneigenlijk gebruik van het fietspad door een bromfietser.

De controle op deze locatie sluit aan bij voorlichting op het Effent aan de Kruidenlaan te Oosterhout. Op dinsdag 12 april jl. gaven wijkagenten André Duister en Harrie van der Heijden gaven de 16 jarige leerlingen een presentatie over jeugd en de wijk. Daarin kwamen zaken aan de orde die voor hun relevant zijn zoals jeugdoverlast, alcohol en drugsgebruik maar ook opgevoerde scooters. Na de klassengesprekken konden de leerlingen op het schoolplein hun bromfiets laten testen zonder dat ze een boete kregen als deze te snel liep. Op enkele uitschieters na voldeden de meeste bromfietsen keurig aan de
snelheidseisen. Het werd de leerlingen wel duidelijk gemaakt dat bij een volgende controle bekeurend zou worden opgetreden.

Politie onderzoekt inbraak supermarkt

HANK: Vannacht hebben onbekenden rond 03.45 uur geprobeerd in te breken in een supermarkt aan de Kerkstraat. Aan de voorzijde van de winkel werden twee grote ruiten met vermoedelijk een breekijzer ingeslagen. De daders konden de winkel niet binnen omdat achter die ruiten twee grote containers met planten stonden. Het zou volgens een getuige gaan om drie daders die in een blauwkleurige auto wegreden. Op dinsdag 7 april jl. werd ook al in deze winkel ingebroken, toen werden er sigaretten buitgemaakt. De politie stelt een onderzoek in.

Roemenen verdacht van grootschalige winkeldiefstal

WAALWIJK: Een tip heeft dinsdagmiddag in een kamer van een Waalwijks hotel geleid tot de vondst van een grote partij gestolen kleding. Er werden zeven Roemenen gearresteerd, in de leeftijd van 16 tot en met 33 jaar. Zij worden verdacht van grootschalige winkeldiefstal

De politie heeft dinsdagmiddag na overleg met de Officier van Justitie en onder leiding van de Rechter-Commissaris een zoeking ingesteld in twee door Roemenen gehuurde kamers van een hotel in Waalwijk. Ook een auto werd doorzocht.

Aanleiding tot deze actie was een tip die bij de politie was binnen gekomen. In een van de kamers en in de auto vonden de agenten een grote partij gestolen kleding. Het gaat om honderden stuks kleding zoals bikini's, broeken, truien, trainingspakken, blouses en shirts. Aan sommige kledingstukken hingen nog beveiligingslabels. In de auto van de groep Roemenen die terug keerde vonden de dienders ook enkele geprepareerde tassen met daarin kennelijk gestolen kleding. Ook werden andere aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn zoals een fritespan, een mixer en een notebook.

Tijdens de doorzoeking werden vijf verdachten aangehouden, zij kwamen net terug met hun auto met Frans kenteken met daarin nog meer buit. Later op de avond werden nog twee verdachten gearresteerd.

Alle verdachten, vijf mannen (waaronder één minderjarige) en twee vrouwen zijn in verzekering gesteld.

Limburgse veelplegers gearresteerd

GIESSEN: De politie heeft dinsdagmorgen op de Priovincialeweg tijdens de controle van een auto de drie inzittenden aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Gulpen, een 19-jarige man uit Maastricht en een 21-jarige man zonder vaste woon - of verblijfplaats. De arrestatie volgde nadat was vastgesteld dat de kentekenplaten van de auto waarin het trio reed, de voorgaande nacht in Tilburg gestolen waren. De kentekenplaten hoorden bij een Seat, terwijl ze nu op een Mercedes bevestigd waren. Twee van de drie mannen staan in Limburg bekend als veelpleger. In de auto werd een gasdrukpistool en een ploertendoder aangetroffen. Het trio is in verband met het onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-04-2011 16:28 | © Regio Midden en West Brabant |