Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 20-04-2011

Jongen aangehouden na bedreiging schoolmedewerker

BERGEN OP ZOOM: Een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom is
dinsdagmiddag aangehouden, nadat hij een school aan de Rijtuigweg binnendrong en stampij maakte. Een medewerker van de school zag een jongen de school binnen lopen die direct met stoelen begon te gooien en zich een weg baande naar een specifieke leerling in de aula. De medewerker kwam tussenbeide, maar de jongen was niet voor rede vatbaar. Hij haalde uit naar de man en werd door hem tegen de grond gewerkt. Hierna werd de medewerker meerdere keren verbaal door de jongen bedreigd. Toen hij opnieuw wilde aanvallen werd hij door meerdere toegesnelde medewerkers de school uit gewerkt en door een beveiliger staande gehouden. Hierna werd de politie gealarmeerd. Deze hield de jongen aan. Hij verklaarde tijdens verhoor dat hij boos was op de leerling omdat deze zijn zusje zou pesten.

Veel hardrijders bij snelheidscontrole

STEENBERGEN: Het verkeershandhavingsteam van de politie hield woensdag tussen 05.00 uur en 11.30 uur een verkeerscontrole op de Rondweg Oost. Tijdens de radarcontrole viel met name op dat er in de ochtend met hoge snelheid gereden werd.
Hoogst gemeten snelheid bedroeg 149 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Ook werd meerdere keren een snelheid boven de 130 km/u gemeten. In totaal zijn 2382 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 597 te hard. De hardrijders krijgen een verbaal toegestuurd.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-04-2011 16:52 | © Regio Midden en West Brabant |