Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 20-04-2011

Drietal aangehouden na auto-inbraakmelding

PRINSENBEEK: De politie kreeg woensdag om 02.00 uur melding van een mogelijke inbraak aan het Velsgoed. Een onbekende man zou hier bij een auto bezig zijn en zou vervolgens weggereden zijn in een auto. De getuige gaf een beschrijving van de auto. De politie trof het voertuig met hierin drie mannen aan in de Molenstraat. In de auto werd
inbrekersgereedschap aangetroffen en werden hiervoor aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man, een 22-jarige man en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het gereedschap is in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oplichter probeert nepIphone te verkopen aan agent

BREDA: De politie hield dinsdagavond een 32-jarige man uit Burgerhout aan. De verdachte had geprobeerd aan meerdere mensen die op het terras aan de Haven zaten een telefoon te verkopen. De man zei dat het om een Iphone 4 ging en vroeg honderden euro's voor de telefoon. Het exemplaar was echter een imitatie van de Iphone. Geen van de aangesproken personen ging op het aanbod in. De telefoon werd op enig moment aangeboden aan een politieagent, die actie ondernam. De verdachte verklaarde zelf te zijn opgelicht met de koop van de telefoon en wilde nu van het ding af. De telefoon is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole na klachten omwonenden

TETERINGEN: De wijkagent hield samen met een aantal medewerkers van team Breda Noord dinsdag tussen 07.00 uur en 09.00 uur een
verkeerscontrole. Naar aanleiding van klachten van omwonenden werd aan de Oosterhoutseweg en de Schijfstraat gecontroleerd tijdens de ochtendspits. Er werd met name gelet op het tegen de richting in rijden in de Schijfstraat en het tegen de richting in rijden op het fietspad tussen de Schijfstraat en de Langelaar, wat volgens klachten van omwonenden veelvuldig voor onveilige verkeerssituaties zorgt.
Er zijn 11 fietsers bekeurd voor het rijden in de verkeerde richting. Ook zijn drie waarschuwingen uitgedeeld voor het aan de verkeerde kant passeren van de vluchtheuvel.

Politie, Belastingdienst en douane houden verkeerscontrole

ZUNDERT: De politie hield dinsdagochtend tussen 07.00 uur en 12.15 uur een verkeerscontrole aan de Bredaseweg in samenwerking met de
Belastingdienst en de Douane.

De politie vorderde een kentekenbewijs van een bromfietser in en schreef aan drie bromfietsers en een snorfiets een bekeuring uit voor te hard rijden.

Twee automobilisten konden hun rijbewijs niet tonen en kregen hiervoor een bekeuring. Een automobilist kreeg een boete voor niet handsfree bellen. Er werd een bekeuring uitgeschreven voor losliggende lading. Drie Belgen werden staande gehouden en bleken een zakje hennep en een busje traangas in bezit te hebben. Tegen hen wordt dossier opgemaakt. Een bestuurder had nog een boete van 1920,- open staan en is
aangehouden. Ook bleek hij nog een niet onherroepelijk vonnis open te hebben staan van 450,- en had hij een belastingschuld. De
Belastingdienst heeft zijn auto daarom in beslag genomen.

De Belastingdienst nam tijdens de controle 7 voertuigen in beslag. Vier van de eigenaren krijgen nog 4 weken de tijd om hun schuld te voldoen voordat hun voertuig wordt verkocht. Ook is er bijna 3200,- geïnd en zijn 1800 kentekens gescand middels een ANPR-voertuig.

De douane doet n.a.v. de controle nog negen onderzoeken naar BPM. Dat wil zeggen dat negen eigenaren van voertuigen onderwerp van onderzoek zijn omdat ze een auto met een buitenlands kenteken hebben, terwijl ze schijnbaar woonachtig zijn in Nederland.
Een auto reed bestelwagentarief, maar aangezien het om een personenauto ging is dit niet toegestaan. De eigenaar krijgt hiervoor een verbaal. Ook werden door de douane zeven taxi's gecontroleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-04-2011 16:51 | © Regio Midden en West Brabant |