Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht na overval op koffiecafe Compositietekening overval koffiecafe Op een koffiecafé in de Cornelis Schuijtstraat in Amsterdam Zuid heeft woensdagochtend 20 april een overval plaatsgevonden. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Er is een compositietekening van de dader vrijgegeven.

Onder dwang vuurwapen
Rond tien over zeven zette een medewerker een reclamebord buiten en werd direct daarna door een man met een vuurwapen gedwongen weer naar binnen te gaan. Eenmaal binnen moest de medewerker geld afgeven, waarna hij werd vastgebonden. Hij raakte niet gewond.

Signalement
De overvaller voldoet aan het volgende signalement:
- ongeveer 20-24 jaar

- lichtgetint uiterlijk

- ongeveer 1.75m. lang en een smal postuur.
- donker kort krullend haar met bakkebaarden. Wat opviel is dat de jongeman zwarte sportkleding droeg met daarover heen een geel hesje met fluoriscerende banen. Verder droeg hij een Eastpack rugtas bij zich met legerprint.

Compositietekening
Van de verdachte is een compositietekening gemaakt. De recherche in District Zuid is dringend op zoek naar getuigen die de jongeman menen te herkennen aan de hand van de getoonde compositietekening. Ook vraagt het onderzoeksteam getuigen zich te melden wanneer ze andere informatie hebben die kan leiden tot zijn aanhouding. Mogelijk heeft men de dader voorafgaand aan de overval in de omgeving gezien. Diegenen wordt gevraagd contact op te nemen met 0900-8844.


____________________