Gemeente Lansingerland

B&W onder de indruk van snelle groei DPD Pakketservice College

Op 19 april bracht het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lansingerland een werkbezoek aan het distributiecentrum van DPD Rotterdam in Berkel en Rodenrijs. Het bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein Oudeland.

Michaél van Oijen, algemeen directeur Nederland en Dennis Blok, depot-manager, vertelden het college over de ontwikkelingen op de internationale markt van pakketservice, hoe DPD daar positie in kiest, welke ontwikkelingen in de gemeenten Lansingerland plaatsvinden en nog zijn te verwachten. Duidelijk werd dat DPD opereert in een snel groeiende markt, waarin het bedrijf met groeicijfers tot 18 procent per jaar nog harder groeit dan gemiddeld.

Uitbreiding
Deze groei is terug te zien op het bedrijventerrein Oudeland. Het moderne bedrijfspand biedt nog ruimte voor uitbreiding. Deels doordat er nog extra ruimte is, deels doordat DPD in de toekomst wil werken met meerdere shifts per dag. Momenteel werken er dagelijks 140 mensen op de locatie Oudeland. Het merendeel daarvan komt uit de directe regio. Het aantal personeelsleden neemt in de toekomst zeker verder toe.

Goede bereikbaarheid
DPD waardeert de goede bereikbaarheid van de gemeenten Lansingerland. Burgemeester Van Vliet lichtte de plannen voor de verbinding A13-A16 toe. Hieruit blijkt dat de bereikbaarheid alleen maar verder verbetert.

Milieubewust handelen
Het college stelde vragen over het milieubewust handelen van DPD. DPD is op diverse fronten bezig om de emissie van CO2 te beperken. Veel wordt gewonnen door vrachtautoâs en bestelautoâs zo vol mogelijk te laten rijden. Het bedrijf vermijdt luchttransport zoveel mogelijk en zet aardgasautoâs in. Bovendien worden er proeven met elektrische bestelautoâs gehouden.

Wereldwijd
Met DPD heeft de gemeente Lansingerland een modern en omgevingsbewust bedrijf binnen haar gemeentegrenzen, dat in de nabije toekomst aan nog meer inwoners werkgelegenheid biedt. Voor andere ondernemers is het aantrekkelijk om in de nabijheid van deze wereldwijde pakket- en expressspecialist te zitten.