FloraHolland


Kwaliteitscompetitie Pioenrozen van start

FLORAHOLLAND (20 april 2011) - FloraHolland is een kwaliteitscompetitie voor Pioenrozen gestart. Deze competitie is opgezet om het kwaliteitsimago van de Pioen te vergroten. De kwaliteitsbewuste kweker kan zich met deze competitie niet alleen profileren op het gebied van kwaliteit, ook kan hij laten zien dat zijn cultivar goed bloeit. De kweker met de 'beste' pioenroos krijgt aan het einde van het seizoen de `Kwaliteitscup Pioen' uitgereikt. Er is een prijs voor de cultivar `Sarah Bernhardt' en een prijs voor overige cultivars. Voor de competitie worden gedurende het seizoen enkele bosjes van de deelnemende aanvoerders uit de aangevoerde partijen gehaald. Na een transportsimulatie worden deze getest op houdbaarheid en sierwaarde. Aan de kwaliteitscompetitie, die dit jaar voor het eerst plaats vindt, doen maar liefst 70 aanvoerders mee, van alle vestigingen. De bloeiproeven vinden plaats in Rijnsburg.

Naast deze Pioenrozen kwaliteitscompetitie is er een soortgelijke competitie voor de producten Tulp, Lelie en Hyacint, die al enkele jaren worden georganiseerd door het Kenniscentrum Productkwaliteit. Aan de kwaliteitscompetitie Tulpen, namen dit jaar zo'n 175 aanvoerders deel.

Wilt u weten welke aanvoerders aan de competitie Pioenrozen deelnemen? Neemt u dan contact op met het Kenniscentrum Productkwaliteit in Rijnsburg, gelegen naast de mijnzaal,