Rijksdienst Cultureel Erfgoed


Volgorde behandeling Brim-aanvragen door loting vastgesteld

20 apr 2011 - 16:41

Op 20 april 2011 is door loting bepaald in welke volgorde de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de subsidieaanvragen voor het Brim 2011 inhoudelijk behandelt. Een notaris van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V. te Den Haag verrichtte de loting.

Volgens het Besluit rijkssubsidiëring instandhouding monumenten 2011 (Brim 2011) wordt het beschikbare budget verdeeld in volgorde van ontvangst van de aanvragen, gerekend per dag. Dit jaar kwamen echter op de eerste dag - 15 januari 2011 - al zo veel aanvragen binnen, dat de subsidiepot direct overvraagd was. In de Regeling rijkssubsidiëring instandhouding monumenten 2011 staat dat in een dergelijk geval loting de volgorde van behandeling bepaalt.

De uitkomst van de loting vindt u in bijgaand overzicht van het lotingsresultaat. In de linkerkolom staan de aanvraagnummers in oplopende volgorde. Deze aanvraagnummers staan ook op de ontvangstbevestiging van de aanvraag. In de rechterkolom staat het rangschikkingsnummer. Deze rangschikking bepaalt de volgorde waarin de Rijksdienst de komende twee maanden de aanvragen inhoudelijk behandelt, zolang er budget is. Gelet op ervaringen uit het verleden zal de Rijksdienst naar verwachting zo'n 400 à 500 aanvragen kunnen honoreren. Aanvragen waarbij subsidieverlening tot overschrijding van een subsidieplafond zou leiden of waarbij sprake is van een andere weigeringsgrond, moeten worden afgewezen.

* Overzicht lotingsresultaat

Let op: een hoge rangschikking wil dus niet zeggen dat de aanvraag automatisch voor honorering in aanmerking komt. Ook aanvragen die om formele of inhoudelijke gronden moeten worden afgewezen, zijn immers meegeloot.

* Lotingsprotocol voor meer informatie over de lotingsprocedure.