Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 19 april 2011
Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Instellen (brom)fietsverbod tijdens kermissen EG Besluiten tot het instellen van een (brom)fietsverbod tijdens de voorjaarskermis in het centrum van Delfzijl Toelichting: Tijdens de voorjaarskermis 2011 op het Molenbergplein en het Commandementsplein geldt net als voorgaande jaren een (brom)fietsverbod. Bezoekers van de kermis mogen zich niet op de (brom)fiets of met een (brom)fiets aan de hand bevinden op het kermisterrein. In voorgaande jaren is gebleken dat dit verbod werkt tegen overlast en vandalisme. De regiopolitie Groningen staat achter dit besluit van de gemeente. Het verbod wordt een week voordat de kermis start gepubliceerd in de Gemeenteberichten. 2 Instellen alcoholverbod tijdens voorjaarskermis EG Besluiten tot het instellen van een alcoholverbod tijdens de voorjaarskermis 2011 in het centrum van Delfzijl Toelichting: Tijdens de voorjaarskermis op het Molenbergplein en het Commandementsplein geldt dit jaar ook een alcoholverbod. Het alcoholverbod houdt in dat het niet is toegestaan drank te nuttigen of aangebroken verpakkingen met alcoholhoudende drank bij zich te dragen. In voorgaande jaren is gebleken dat dit verbod werkt tegen overlast en vandalisme. De regiopolitie Groningen staat achter dit besluit van de gemeente. Het verbod wordt een week voordat de kermis start gepubliceerd in de Gemeenteberichten. Beslissing bezwaar WMO, vervoersvoorziening TvdV Bezwaar ongegrond verklaren Toelichting: Het college verklaart een bezwaar - tegen het besluit om een verzoek voor vervoersvoorziening af te wijzen - ongegrond. Aan de bezwaarde is inmiddels een vervoersvoorziening verstrekt. Tussentijdse stand van zaken arbeidsmarktbeleid MJ 1. Kennisnemen van de stand van zaken op het gebied van arbeidsmarktbeleid. 2. Instemmen met de uitgangspunten uit de notitie en deze opiniërend aan de raad voorleggen. 3. De notitie ter kennisgeving en opiniering aan de raad voorleggen. 4. De stuurgroep van het programma economie, infra en arbeidsmarkt verzoeken in het najaar met kaders voor economie en arbeidsmarktbeleid te komen. Zie persbericht `Arbeidsmarktbeleid: focus op goede doorstroom arbeidsmarkt' Jaarverslag B.N.G (Bank Nederlandse Gemeenten) 2010 MJ Het jaarverslag 2010 van de B.N.G voor kennisgeving aannemen en aan de raad ter informatie toezenden. Toelichting: De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) verzendt elk jaar een jaarverslag. Het jaarverslag 2010 doet verslag over de ontwikkelingen 2010. De gemeente heeft aandelen uitstaan bij de BNG. Zij zal over 2010 ­ op basis van het geldende dividendbeleid van haar aandelen ­ 90.058,80 euro ontvangen. Dit is 11.758 euro meer dan geraamd in 2010.

3

4

5



6

Decembercirculaire 2010 / Maartcirculaire 2011 gemeentefonds MJ 1. Kennisname van de circulaires; 2. De financiële gevolgen voor het jaar 2010 meenemen in de jaarrekening 2010; 3. Ten aanzien van de jaren 2011en verder voor kennisgeving aannemen en de meicirculaire 2011 afwachten; 4. De raad informeren middels brief. Toelichting: Gemeentefondscirculaires bevatten onder andere belangrijke mutaties waarmee de gemeente de algemene uitkering uit het fonds kan aanpassen en zo ook haar budgetten. De circulaire van december 2010 is de eerste van het kabinet Rutte-Verhagen en bevat informatie over de hoogte van de algemene uitkering aan de gemeenten voor 2010 en volgende jaren. De circulaire van maart 2011 bevat de definitieve omvang van de gemeentefondsuitkering over het jaar 2010.

Besluitenlijst 12 april 2011
Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Beslissing op twee bezwaarschriften MK De bezwaren tegen de op 23 december 2010 aan bezwaarden verleende persoonsgebonden gedoogverklaringen voor het tijdelijk innemen van een ligplaats met hunwoonschip in het Oude Eemskanaal niet-ontvankelijk verklaren Toelichting: In januari 2011 zijn twee bezwaarschriften ontvangen gericht tegen een persoonsgebonden gedoogverklaring voor het innemen van een ligplaats met een woonschip in het Oude Eemskanaal. Deze verklaring is op 23 december 2010 afgegeven. De commissie bezwaarschriften adviseert het college om de bezwaren niet-ontvankelijk te verklaren, omdat een gedoogverklaring niet als besluit kan worden aangemerkt. Het college neemt het advies over.






---- --