Gemeente Ermelo


Sloop voormalig clubgebouw De Snelpost

Onlangs is het eigendom van het voormalige clubgebouw van de postduivenvereniging "De Snelpost" van de vereniging overgegaan naar de gemeente. Het gebouwtje staat inmiddels leeg. Het is de bedoeling dat het gebouwtje gesloopt wordt. Een omgevingsvergunning om te mogen slopen is aangevraagd en verleend. De vergunning treedt in werking over zes weken. Tijdens deze periode staat de mogelijkheid van bezwaar en beroep open.

Intussen merken wij dat het leegstaande gebouwtje het mikpunt wordt van vernielingen. Waar wij bang voor zijn, is dat het gebouwtje in de brand gestoken wordt. In dat geval kan het aanwezige asbest vrij komen. Het levert daarmee een gevaar op voor de (directe) omgeving. Om die reden hebben wij besloten al op korte termijn tot sloop over te gaan en niet de formele termijn van ter visielegging van de vergunning om te mogen slopen af te wachten. Wij streven ernaar om het gebouwtje nog voor de Pasen te laten slopen. Het spreekt vanzelf dat de aanwezige asbest daarbij met zorg door een hiervoor gekwalificeerd bedrijf wordt verwijderd.

Wanneer u nog vragen heeft over de sloop kunt u contact opnemen met de heer Henk (H.) Kroon, telefoon (0341) 56 73 89. Over de procedure kunt u contact opnemen met de heer mr. Mark (M.C.T.) Wossink, telefoon (0341) 56 72 14.