Politie Zeeland


---

612-2011 Openbare dronkenschap, Vlissingen
Afgelopen nacht is in de C. Buskenstraat in Vlissingen een 41-jarige Vlissinger aangehouden voor openbare dronkenschap.
De man zwalkte over straat en was erg dronken. Omdat het niet verantwoord was de man op straat te laten is hij ingesloten. Hij ontving een bekeuring voor openbare dronkenschap.

613-2011 Mannen aangehouden voor visstroperij
Een 46-jarige man uit Woensdrecht en een 67-jarige man uit Bergen op Zoom zijn woensdagmiddag aangehouden voor visstroperij.
Het tweetal had in het Markiezaatsmeer bij Rilland-Bath (in de buurt van de Kreekraksluizen) illegaal fuiken uitgezet om zo paling te vangen. Deze fuiken werden eerder ontdekt door Boa's (Bijzonder opsporingsambtenaren) van de Visfederatie. Bij hun aanhouding waren ze in het bezit van ongeveer 25 kilo paling. Deze paling is weer teruggezet in het water. Ook de fuiken zijn in beslaggenomen. De mannen zijn na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Tholen. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld.

614-2011 Bejaarde fietser van de snelweg gehaald, Oost-Souburg
Woensdag rond 17.45 uur kreeg de politie een melding dat een oudere man
met zijn fiets op de A58 liep. Een passant had zich over de man ontfermd en de politie gebeld.
Agenten troffen ter plaatse de man aan. Bleek te gaan om een 85-jarige Middelburger die op weg naar huis letterlijk de weg kwijt was. De man werd in de politieauto gezet en zijn fiets werd via een naast liggend terrein terug naar Souburg gereden. Daar werd hem uitgelegd hoe hij het beste naar Middelburg kon fietsen. Voor de zekerheid werd hij door de agenten begeleid tot aan Groot Abeele waarna hij wegreed richting Middelburg.

615-2011 5-Jarig meisje enige uren vermist, Sluiskil
In Sluiskil is woensdag enige uren gezocht naar een vermist meisje.
Het meisje was omstreeks 16.45 uur voor het laatst gezien in de omgeving van de Isabellastraat. De familie was eerst zelf gaan zoeken. Toen dit geen resultaat opleverde, werd de politie rond 19.30 uur gebeld. Die begon gelijk met een grote zoekactie waarbij vijf politieauto's werden ingezet. Ook werd de politiehelikopter ingeschakeld. Net voordat die de lucht in zou gaan, kwam het bericht dat het meisje terecht was. Agenten hadden het meisje thuis aangetroffen terwijl iedereen aan het zoeken was. Ze was ongedeerd.

Noot voor redacties