Diergaarde Blijdorp


---

Opknapbeurt Aziëhuis Blijdorp dankzij een bijdrage van SPAR supermarkten
20-04-2011
Op woensdag 20 april overhandigt de vijfjarige Brian Hameeteman uit Ouddorp, samen met de directeur van SPAR supermarkten, een cheque ter waarde van 10.000 euro aan de directeur van Diergaarde Blijdorp. De jonge dierenliefhebber spaarde als eerste zijn album vol met stickers van exotische dieren. Diergaarde Blijdorp gaat met dit bedrag en een bijdrage van de Vrienden van Blijdorp, haar Aziëhuis uitbreiden...

Er komen een aantal verblijven voor bedreigde Aziatische reptielen, waaronder Komodovaranen. Daarnaast wordt het Aziëhuis de plek in de Diergaarde waar aandacht wordt besteed aan natuurbehoudsprojecten in Azië die Blijdorp steunt. Blijdorp kan nog dit (voor)jaar starten met het opknappen van het Aziëhuis.

Buurtsupermarktketen Spar organiseerde in maart een sympathieke spaaractie voor haar klanten: de Garfield Sticker Mania. Bij de dagelijkse boodschappen kon worden gespaard voor stickers met daarop alle dieren van het regenwoud. De eerste veertig kinderen die het jungleboek compleet hebben, ontvangen een rondleiding achter de schermen in een van de vier deelnemende tuinen. Omdat maatschappelijk verantwoord en klimaatneutraal ondernemen voor Spar een belangrijke kernwaarde is, besloot Spar om in het verlengde van deze spaaractie een viertal dierentuinen te sponsoren. Diergaarde Blijdorp is daarvan de eerste.

foto:
Blijdorp ontving op 20 april een cheque ter waarde van 10.000 euro van SPAR supermarkten. Brian Hameeteman, de jonge dierenliefhebber die als eerste zijn album vol spaarde met stickers van exotische dieren, mocht hem uitreiken samen met de directeur van de SPAR. Met deze bijdrage kan Blijdorp dit jaar beginnen met het opknappen en uitbreiden van het Aziehuis. Van links naar rechts op de foto: de heer Brosius, Brian Hameeteman, Marc Damen.