NCRV

Man bijt hond: Op zoek naar Delfts blauw

Ingezonden door NCRV op 15 april, 2011 - 16:58



woensdag, 20 april, 2011 - 18:50
Zender:
Nederland 2

Wie kent ze niet; de Delfts blauwe vazen bij oma en opa op de antieke kast. Vroeger was het blauw-witte porselein immens populair. Tegenwoordig heeft het Delfts blauwe aardewerk een nogal stoffig imago. Het Haagse stel Christa en Willem, verlangt juist terug naar die `goeie ouwe tijd'. Zij wonen op een camping in Brabant. Hun uitgebouwde chalet staat vol met Delfts blauwe spulletjes. Regelmatig gaan zij op pad om nieuwe aanwinsten te zoeken op rommelmarkten.

Hond aan tafel schuift aan bij een vrouw die aan het inpakken is omdat ze gaat verhuizen naar een aanleunwoning. Ze vertelt zeer openhartig over het misbruik van haar dochters door haar man. Ze wil haar verhaal vertellen om andere moeders te waarschuwen en alert te blijven. Zelf heeft ze haar eigen man resoluut de deur gewezen toen het misbruik ontdekt werd.

In de rubriek Hotelgeheimen volgen we een schoondochter met haar schoonmoeder naar hun kamer in Hotel New York in Rotterdam. De schoonmoeder woont in Noorwegen en is blij dat ze in Nederland af en toe de motor weer wat kan opladen door veel activiteiten te ondernemen.

In de soap rond het seniorenpopkoor `Lust for life' viert koorlid Marja haar verjaardag en hiervoor heeft zij het hele koor uitgenodigd. Ze viert haar verjaardag in het clubgebouw van de tennisvereniging. Veel koorleden zijn aanwezig, ze zingen voor haar en zetten de boel op stelten.

Programma:
Man bijt hond
Website:
http://www.manbijthond.nl