Provincie Utrecht

Amerikaanse ambassadeur bezoekt provincie Utrecht

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, ontvangt op woensdag 20 april de ambassadeur van de Verenigde Staten, mevrouw F. Hartog-Levin. Samen brengen ze een bezoek aan het Amerikaanse bedrijf H.J. Heinz, het Vorstelijk Complex en het Rietveld-Schröderhuis.

H.J. Heinz in Zeist is een van de grootste Amerikaanse bedrijven in de provincie Utrecht. De delegatie krijgt er een rondleiding en een presentatie over de duurzame productie van ketchup. Burgemeester Wolfsen sluit aan bij het bezoek aan het Vorstelijk Complex, het nieuwe sociaal-culturele hart van de Utrechtse wijk Zuilen. De deelnemers in het Vorstelijk Complex, Zimhic, Portes en the Colour Kitchen, geven een presentatie. Het bezoek wordt afgesloten in het Rietveld-Schröderhuis.

Het bezoek staat in het teken van het versterken van de vriendschap tussen Utrecht en de Verenigde Staten. In de provincie Utrecht zijn ruim 300 Amerikaanse bedrijven gevestigd. In totaal telt de provincie meer dan 1200 buitenlandse bedrijven, goed voor bijna 10 procent van de Utrechtse werkgelegenheid.