Ingezonden persbericht

20-04-2011

Hyves staat stil bij vrijheid
Aantal deelnemers aan Stilstaan bij Vrijheid groeit met de dag

Tientallen werkgevers doen al mee met de campagne Stilstaan bij Vrijheid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Zij bieden hun medewerkers de fakkel aan en roepen hen op de fakkel te dragen. Hyves heeft een digitale versie van de fakkelspeld gemaakt. Vanaf vandaag kan elke Hyver zijn of haar profielfoto aanpassen met de fakkel van 4 en 5 mei. Al aan het einde van de ochtend maakten meer dan 3000 mensen hier enthousiast gebruik van. Vier uur later is hun aantal verdubbeld tot ruim 6500.

Nine Ludwig, hoofdredacteur Hyves: ,,Als grootste sociale netwerk van Nederland vinden wij het belangrijk Stilstaan bij Vrijheid te ondersteunen en mensen de mogelijkheid te bieden hun ideeën over vrijheid uit te dragen op Hyves. Dit kan in woorden of door virtueel de vrijheidsfakkel te dragen in aanloop naar 4 en 5 mei. Door het virale karakter van de campagne ontstaat er een kettingreactie, waardoor je ook online stilstaat bij vrijheid."
De actie van Hyves kan worden bekeken op http://www.hyves.nl/actie/4en5mei

Deelnemers aan de campagne Stilstaan bij Vrijheid van het Nationaal Comité
Op 7 april gaf Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet samen met Ondervoorzitter van de Eerste Kamer Heleen Dupuis de aftrap voor de campagne Stilstaan bij Vrijheid. Verbeet reikte de eerste fakkelspeldjes uit aan enkele medewerkers van de Kamer. De dagen erna ontvingen alle Kamerleden en medewerkers de fakkelspeld.

Inmiddels hebben ook de volgende werkgevers zich aangemeld: IDTV, NS, onderzoeksbureau Veldkamp, Twynstra Gudde, Hyves, Metro, ASN Bank, Cordaan, Koninklijk Theater Carré, gemeente Amsterdam, Joods Maatschappelijk werk, registermakelaar Meijers, de Basis, CPNB, Monumentenwacht Noord Brabant, NSOB, de Prins Florisschool, Provincie Gelderland, Raad voor de Rechtspraak, Smithuijsen Winters & De Vries advocaten, AVRO, NTR, de Unie van Waterschappen, Van Kleef Media, Vluchtelingenwerk Nederland, War Child en de gemeenten Wijchen, Meppel, Amsterdam, Neerijnen, Wageningen, Nederweert, Montferland en vele andere .

Speciale website
Aan de campagne is ook een website verbonden: stilstaanbijvrijheid.nl Hier kan iedereen de fakkelspeldjes bestellen. Iedereen kan zich hier ook aanmelden om dagelijks historische filmpjes met vrijheidsnieuws te ontvangen. Stilstaanbijvrijheid.nl biedt daarnaast veel informatie over vrijheid sinds 1945. Tevens staan er op de site diverse fakkeldragers, zoals minister-president Mark Rutte, nieuwslezer Jeroen Overbeek, Lisa Wade en de Ambassadeurs van de Vrijheid van 2011: Moke, PartySquad, Waylon en The Opposites. Ook de ambassadeurs die een Hyvesprofiel hebben zullen hun profielfoto aanpassen met de fakkel.

---