Politie Twente

Meisje mishandeld door twee meiden; politie zoekt getuigen

Hengelo
Maandag 18 april werd bij Politie Twente aangifte gedaan van mishandeling van een 11-jarig meisje. Het meisje zou vrijdag 8 april rond 18.30 uur door twee meiden van ongeveer 15-16 jaar meerdere keren zijn geslagen aan de Oversteweg.

Het meisje was aan de Oversteweg aan het spelen met twee vriendinnetjes. Twee meiden kwamen langsfietsen en maakten opmerkingen over het speelgoed waarmee het 11-jarige meisje speelde. De twee meiden fietsten door, maar kwamen later terug en scholden het 11-jarige meisje uit. Uiteindelijk zou het 11-jarige meisje zijn vastgepakt en meerdere keren zijn geslagen. Twee jongens kwamen langs en zeiden dat zij hiermee op moesten houden, waarop de twee meiden wegfietsten.

Er is een signalement van de meiden opgegeven.

Dader 1:
Lengte 1.60 m.
Circa 15 à 16 jaar
Licht getint
Zwart/bruin krullend haar tot over de schouders
Piercing in de bovenlip
Smal postuur
Gekleed in een zwart gelakt kort jasje met een capuchon met bontkraag, aan de kraag hingen twee touwtjes met pluimpjes. Op de jas stond een Italiaanse vlag
Rijdend op een roze damesfiets met een roze mand voorop

Dader 2:
Lengte 1.70 à 1.75 m.
Circa 15 à 16 jaar
Licht getint
Zwart/bruin haar, steil tot over de schouders
Piercing in de bovenlip
Smal postuur
Slotjesbeugel in de mond
Gekleed in een zwart gelakte jas met capuchon met bontkraag, op de jas zat een Italiaanse vlag; lichtblauwe spijkerbroek; zwarte schoenen van het merk Vans, laag model

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo Midden 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
(2011032294)

Fietsendief aangehouden
Almelo
Een 30-jarige man uit Almelo is dinsdag 19 april aangehouden omdat hij een fiets had gestolen en de 47-jarige eigenaresse zou hebben bedreigd.

Donderdag 14 april was omstreeks 11.15 uur een fiets weggenomen bij een woning aan de Rondhuisstraat. Op beelden van bewakingscamera's die bij de woning bevestigd zijn was de diefstal te zien. Zondag 17 april zag de eigenaresse van de fiets de verdachte, die zij herkende van de camerabeelden, voor haar woning. Zij maakte een foto van hem met haar fotocamera, waarop de 30-jarige man haar benaderde en zei de foto te willen hebben. De vrouw sprong hierop in haar auto en reed weg. De man riep haar nog enkele bedreigingen na. Agenten van Politie Twente herkenden de man op de foto en de beelden en hebben hem, in overleg met de officier van justitie, dinsdag 19 april aangehouden in zijn woning. De man is meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld.
(2011035608 / 2011035482)

Veelpleger aangehouden
Enschede
Een 47-jarige man uit Enschede is dinsdag 19 april aangehouden voor winkeldiefstal.

De man werd door medewerkers van een winkel aan het H.J. van Heekplein rond 13.20 uur betrapt bij het stelen van goederen uit de winkel. Zij hebben hem buiten de winkel aangehouden. De man had een geprepareerde tas bij zich. De man had al een rode kaart voor de aangesloten winkeliers. Hij is door Politie Twente in verzekering gesteld.
(2011036157)

Man aangehouden voor onzedelijk betasten
Enschede
Een 34-jarige man zonder vast woon- en verblijfplaats is dinsdag 19 april aangehouden. De man had in december 2010 een 45-jarige werkneemster van een opvanghuis aan de Molenstraat onzedelijk betast.

De werkneemster had hiervan aangifte gedaan, waarop de man vertrok uit het opvanghuis en niet terugkeerde. De man is uiteindelijk aangehouden in een opvangcentrum in Arnhem. De man is overgebracht naar Twente en in verzekering gesteld.
(2010111395)

Veelpleger en alcomobilist aangehouden
Haaksbergen
Een 53-jarige man uit Haaksbergen is dinsdag 19 april aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Daarnaast wordt hij verdacht van het plegen van meerdere diefstallen.

De man werd door een brandweerman betrapt toen hij rond 15.45 uur een portofoon uit een brandweerauto wilde stelen. De brandweerwagen stond geparkeerd aan de Jonkheer von Heijdenstraat. De brandweerman kon de portofoon van de man afpakken en noteerde het kenteken van de personenauto waarmee de man wegreed. De man bleek bij Politie Twente bekend te zijn als veelpleger. Agenten zochten de man thuis op. Bij zijn woning vonden zij een fiets die als gestolen genoteerd stond. Op het moment dat beslag werd gelegd op de fiets, kwam de 53-jarige man aanrijden in zijn auto. Al snel was duidelijk dat hij teveel alcohol had genuttigd. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij 1,59 promille blies. De man heeft een proces-verbaal ontvangen. Politie Twente doet nader onderzoek naar de diefstallen.
(2011036312)

Huisverbod uitgereikt

Losser

Een 40-jarige man uit Losser heeft dinsdag 19 april een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart.
(2011036349)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.
De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.
Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl

-----------------------