Ingezonden persbericht

Voetbal International Edson Braafheid steunt jongerenproject in Amsterdam

Voetbalschool 'Masterboys' start in Zuidoost

De Nederlandse Voetbal International Edson Braafheid, gaat zich inzetten voor het project 'Masterboys' in Amsterdam Zuidoost. De organisatie Masterboys begeleidt jongeren in achterstandswijken. Onder andere door middel van voetbal worden jongeren gemotiveerd om op het 'rechte pad' te blijven. De organisatie richt zich op de straatjeugd die aangetrokken is tot criminaliteit. De trainers en coaches van Masterboys fungeren als rolmodel en begeleiden de jongeren met voetbal, maar ook op school en thuis. Het jongerenproject van oprichter Stefano van Delden, staat op het punt ook in Amsterdam Zuidoost van start te gaan, met steun van Edson Braafheid. Masterboys draait al jaren in Amsterdam Oost, waar al ruim honderd jongeren geholpen zijn op weg naar een betere toekomst.

Samenwerking

Begin dit jaar heeft Edson Braafheid, aangegeven graag het Masterboys project te willen steunen. Samen is er voor gekozen om Masterboys ook te starten in Amsterdam Zuidoost, de buurt waar Braafheid is opgegroeid. Braafheid: ' Door mijn eigen jeugd in Zuidoost weet ik hoe belangrijk het voor jongeren is om een positief rolmodel te hebben. Hierdoor zien jongeren dat er kansen voor hen liggen in de maatschappij. Dit is de reden waarom ik graag Masterboys help met het opzetten van een nieuw project.' Stadsdeel Zuidoost is ook positief over het initiatief en heeft aangegeven middelen vrij te maken om het project te ondersteunen. Dankzij Braafheid kunnen nu ook de jongeren uit Amsterdam Zuidoost deelnemen aan activiteiten van Masterboys bij hun in de buurt

Edson Braafheid

Edson Braafheid is profvoetballer en speelde onder andere bij FC Utrecht, FC Twente, Bayern München en Celtic FC. Braafheid werd in 2006 Europees Kampioen met Jong Oranje en speelde in 2010 tijdens het WK in Zuid Afrika. Tegenwoordig speelt hij voor TSG 1899 Hoffenheim.

Over Masterboys

Masterboys is een voetbalschool die in 2006 is opgericht voor jongeren uit achterstandswijken in Amsterdam. Masterboys richt zich op de straatjeugd die aangetrokken is tot criminaliteit, maar wel de motivatie heeft om te kiezen voor een positief alternatief. Stefano van Delden is oprichter, coach en trainer van Masterboys. Stefano wil de jongens geven wat hij zelf nooit heeft gehad, een rolmodel. In 2006 startte hij Masterboys. In 2008 telde zijn volgers 80 jongeren, in 2011 bereikt Masterboys al meer dan 100 jongeren. Voetbal is het middel om de jongeren op een positieve manier te laten zien dat wanneer je een doel voor ogen hebt je het ook kunt bereiken. De jongeren van Masterboys trainen wekelijks en bezoeken regelmatig voetbaltoernooien, jongerenevenementen en debatten.

Zakelijk leider van Masterboys, Vadym Zellner, geeft aan zeer verheugd te zijn over de samenwerking: 'Wij vinden het een eer dat Edson Braafheid heeft besloten ons te helpen met het opzetten van een nieuw project. Het geeft aan dat er wordt ingezien dat er behoefte is aan zo'n initiatief voor de jeugd in Amsterdam. Daar waar Masterboys begin dit jaar nog tot een einde liep te lopen omdat er geen financiële middelen te vinden waren kunnen we nu weer vooruit kijken.'

In de media

Vanavond om 18.25 uur op Nederland 2 besteed KRO's Goudmijn voor de tweede keer aandacht aan Stefano van Delden, de oprichter van Masterboys.

Einde bericht