Ingezonden persbericht

Waldemar Torenstra & Loes Haverkort
spelen Emmi@Leo
en worden onstuitbaar digitaal verliefd.

Het komende theaterseizoen zijn Waldemar Torenstra en Loes Haverkort te zien in Emmi@Leo, een toneelstuk over een hartstochtelijke liefde via het Internet, naar de bestseller Gut gegen Nordwind, van de Oostenrijkse journalist Daniel Glattauer.

Emmi en Leo komen bij toeval met elkaar in contact via e-mail. Ze worden onstuitbaar digitaal verliefd, maar dan? Willen ze de ander ontmoeten, zien, horen, ruiken, of juist niet? Is fantasie niet veel aantrekkelijker (en veiliger) dan de werkelijkheid? Leo zit nog middenin de verwerking van een stukgelopen relatie en wat betekent een eventuele ontmoeting voor het gelukkige huwelijk van Emmi?

Het boek werd in het Duitse taalgebied een enorme bestseller en is inmiddels in 23 talen vertaald. Ook de eerste toneelversies in Wenen en Berlijn werden een hit met jubelende kritieken. Inmiddels is in München de 30e toneelproductie ervan in première gegaan. De Nederlandse première is op 29 oktober 2011 in de Leidse Schouwburg.

tekst Daniel Glattauer I toneelbewerking Ulrike Zemme en Daniel Glattauer I vertaling Gerrit Bussink I regie Will van Kralingen I met Loes Haverkort en Waldemar Torenstra I producent Wallis Theaterproducties

Foto in de bijlage © Piek

Meer informatie:

Olivier Schneider

WallisFinkers

Impresariaat WallisFinkers
Nieuwendammerdijk 262a
1025 LX Amsterdam

T 020-4350047 (direct)
T 020 6718298 (secretariaat)
F 020 6721136
E olivier@wallisfinkers.nl
www.wallisfinkers.nl