Ingezonden persbericht


Carice van Houten rijdt bewust elektrisch
Carice kiest voor Opel Ampera

Den Haag, woensdag 20 april 2011 - Carice van Houten heeft vandaag haar eerste proefrit gemaakt in haar nieuwe Opel Ampera. Dit is de eerste elektrische auto met onbeperkte actieradius en het gebruikscomfort van een hedendaagse auto. Dit betekent dat Carice ruim 500km achter elkaar kan rijden in deze elektrische auto. Carice bezat niet eerder een eigen auto: "Het is heerlijk om de vrijheid te ervaren van een eigen auto. Ik kan gaan en staan waar ik wil, met een 'groen' geweten. Dit doe ik op een manier die bij me past en waar ik voor sta: duurzaam en milieubewust. Bovendien rijdt dit beestje als een tiet! Voor alle petrolheads onder ons: elektrisch rijden is écht iets bijzonders."

Carice maakt een proefrit in haar toekomstige auto: de elektrische Opel Ampera. Fotograaf: Nils van Houts

Jeroen Maas, PR-manager Opel Nederland: "Wij zijn enorm enthousiast over de samenwerking met Carice van Houten voor de introductie van de Opel Ampera. Carice is persoonlijk erg betrokken bij het milieu en het behoud daarvan. Dit sluit goed aan bij de missie van Opel om te streven naar mobiliteit zonder schadelijke emissies."

Eerste elektrische auto geschikt voor dagelijks gebruik
De nieuwe auto van Carice, de Opel Ampera, is de eerste elektrische auto met het gebruikscomfort van een conventionele auto. Het batterijpakket aan boord biedt na een kleine vier uur opladen aan een huis-, tuin- en keukenstopcontact een rijbereik tot 80 kilometer. Dit is voor meer dan 90% van de dagelijkse ritten van Nederlanders meer dan genoeg. Wanneer deze limiet bereikt wordt, rijdt de Ampera elektrisch verder. De elektromotor wordt vanaf dat moment namelijk gevoed door een kleine benzinemotor met een generator. Dankzij deze ritverlenger (range extender) wordt de actieradius naadloos verlengd tot ruim 500 kilometer.

Carice zoekt wetenschapstudenten voor expeditie Project Earth
Met de introductie van de Opel Ampera lanceert Opel tegelijkertijd Project Earth; een initiatief met als doel het milieubewustzijn te bevorderen en bedreigde gebieden op de aarde te beschermen. Voor dit project gaat Carice binnenkort studenten oproepen zich aan te melden. De gelukkigen zullen worden uitgezonden naar vier kwetsbare gebieden in de wereld: het noordpoolgebied, de Stille Oceaan in de golf van Californië, het Braziliaanse regenwoud en de Serengeti in Tanzania. De studenten zullen lokale organisaties bezoeken die zich inzetten om bedreigde biotopen te beschermen en belangrijke wetenschappers helpen bij hun activiteiten in deze gebieden. Vanuit Nederland zullen twee studenten geselecteerd worden voor deze internationale milieu-expeditie. Carice van Houten zal deze selectie voor haar rekening nemen en actief betrokken zijn bij de expeditie.

De nieuwe Opel Ampera zal eind dit jaar in Nederland op de markt komen. Geïnteresseerden in de eerste elektrische auto van Opel kunnen zich tot 1 mei als ePionier aanmelden op www.opel-ampera.nl.

Klik hier voor meer informatie over de Opel Ampera.
Een video van de testrit van Carice in haar nieuwe Opel Ampera is vanaf morgenochtend 09.00 uur hier te zien.
Zie het origineel

Einde persbericht

Noot voor redacties

Achtergrondinformatie (

Ingezonden persbericht