Trouwe Lottospeler uit Ameland wint 1 miljoen euro

Persbericht van De Lotto

Rijswijk, 20 april 2011 - Een 44-jarige man uit Ameland heeft met de Lottotrekking van zaterdag 9 april de hoofdprijs van 1 miljoen euro gewonnen. De man speelt al trouw twintig jaar automatisch met de getallen 7-10-14-17-28-35 mee.

"Oh fantastisch! Dit is echt niet te geloven. Toen ik het goede nieuws hoorde, hebben we de polonaise in huis gelopen. Ik sprong een gat in de lucht van vreugde. Eerst dacht ik dat het een grapje was, maar al snel besefte ik me dat het gewoon waar moest zijn. Omdat ik al twintig jaar automatisch meespeel met Lotto controleer ik mijn nummers nooit. De dag na het goede nieuws wist zo'n beetje heel Ameland dat ik een miljoen had gewonnen. Ik wil graag een nieuwe auto en computer kopen. Mijn vrouw krijgt een spoedcursus om haar rijbewijs te halen", lacht de gelukkige winnaar.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.

*




Razende Robot Reporter