Schiphol heeft met succes een 10-jarige EUR 438 miljoen Eurobond geplaatst

Schiphol Nederland BV heeft met succes een nieuwe obligatielening van EUR 438 miljoen geplaatst met een looptijd van 10 jaar. De obligaties hebben een coupon van 4.430% en de settlement datum is vastgesteld op 28 april 2011. De obligaties zijn geplaatst bij een brede groep institutionele beleggers binnen Europa.

De obligaties zijn uitgegeven door Schiphol Nederland BV ten behoeve van Schiphol Group. Schiphol Group is de eigenaar van Amsterdam Airport Schiphol, de vijfde luchthaven in Europa op basis van aantal passagiers en de derde op basis van vrachtvolumes.

De opbrengst van de obligatie uitgifte zal gebruikt worden door Schiphol om de inkoop van obligaties te financieren die afliep op 19 april 2011. Door een deel van twee bestaande obligaties met looptijden tot 2013 en 2014 terug te kopen, is effectief de looptijd van de schuld van Schiphol Group verlengd en gebruik gemaakt van de huidige gunstige marktcondities.

Deutsche Bank, ING Commercial Banking en The Royal Bank of Scotland traden op als Joint Lead Managers en ABN AMRO als Co-Lead Manager. De obligaties zullen genoteerd worden op Euronext Amsterdam.

01 - 2011/st