Gemeente Best

Contract bouw brede school getekend

19-04-2011

Vorige week woensdag 13 april tekende burgemeester Kortmann namens de gemeente Best de overeenkomsten met de aannemers die de bouw van de brede school in Hoge Akker voor hun rekening gaan nemen. Namens de gemeente was ook wethouder Meeuwis bij de ondertekening aanwezig.

De bestaande dependance van de Bernardusschool aan de Mgr. Zwijssenstraat in Hoge Akker wordt in 2011 omgebouwd tot een brede school. Het is de bedoeling dat in de nieuwe school niet alleen de Bernardusschool, maar ook Korein (kinderopvang) en peuterspeelzaal 't Debberke onderdak vinden. Verder wordt de school een ontmoetingsplek voor de buurtbewoners.

Aanbesteding
De aanbesteding voor de nieuwe brede school (een ontwerp van Architecten Alliantie uit Goes) was verdeeld in twee onderdelen. Aannemersbedrijf gebroeders Koppen uit Best gaat zorgen voor het bouwkundige deel. Het elektrotechnische en werktuigbouwkundig deel wordt uitgevoerd door Installatiebedrijf J. van Zeelst uit Best, dat een deel van het werk onderbrengt bij Van Dongen uit Boxtel.

Bouw van start
Nu de contracten zijn getekend kunnen de bouwwerkzaamheden definitief van start gaan. Om in de planning geen tijd te verliezen zijn de sloopwerkzaamheden al op 1 maart gestart.

Burgemeester en aannemer schudden elkaar de hand na de ondertekening. Behalve de burgemeester van Best ondertekenden ook R. Koppen en J. van Zeelst
de overeenkomsten. Verder op de foto (staand v.l.n.r.) wethouder Meeuwis, G. Driessens
en R. van den Heuvel (beiden gemeente Best), G. van Bebber (Architecten Alliantie) en
J. van Dongen. Foto: Michiel Wasmus.

---