Gemeente Purmerend

Cliënten Prinsenstichting slaan eerste paal Kwadijkerpark

22 april 2011

Purmerend - Met een paar flinke klappen ging woensdagmiddag 20 april de eerste paal voor de unieke woonlocatie Kwadijkerpark de grond in. Op de zonovergoten bouwplaats op het instellingsterrein van de Prinsenstichting hadden even tevoren cliënten samen met wethouder Mona Keijzer en de directeuren van de samenwerkende partners in het project een kleurig doek beschilderd. Dit doek staat daarmee symbool voor de gedachte achter het project: mensen met en zonder zorgbehoefte die samenleven, wonen en werken.

De wethouder en directeuren van BAM Woningbouw Alkmaar, Woningstichting Rochdale en de Prinsenstichting benadrukten in hun speeches het unieke karakter van Kwadijkerpark. "Het wegstoppen van mensen met een handicap in een bosrijke omgeving moet maar eens afgelopen zijn." zegt Peter van Gerven, directeur van de Prinsenstichting, in zijn speech: "Het is belangrijk dat onze cliënten meedoen aan het gewone leven en in deze nieuwe wijk kan dat. Geen gesloten wijk, maar een open gebied waar elke Purmerender welkom is!". Ook Mona Keijzer benadrukte het belang van de zogenaamde `omgekeerde integratie' voor Purmerend. Pim de Boer, directeur van BAM Woningbouw Alkmaar en René Grotendorst, lid van de raad van bestuur van Woningstichting Rochdale, gingen op hun beurt in op de mogelijkheid die kopers van de woningen in deze parkachtige wijk hebben, om hun eigen droomwoning te realiseren.

Kleurig spektakel
De omgekeerde integratiegedachte werd prachtig geïllustreerd door de aanwezigen bij de feestelijkheden. Voorzien van kleurige ballonnen stonden officiële genodigden, medewerkers en cliënten van de Prinsenstichting zij aan zij te wachten tot de eerste paal daadwerkelijk geslagen werd. Dit gebeurde door twee cliënten, natuurlijk in de officiële witte jas en getooid met witte bouwhelm. Bij de laatste klap gingen op aanwijzing van ceremoniemeester `Ome Cor' alle ballonnen de lucht in, wat een kleurig spektakel opleverde. De feestelijkheden werden afgesloten met een druk bezochte borrel in het eetcafé van de Prinsenstichting. De Pretband, bestaande uit cliënten, zorgde met hun stevige rockmuziek voor de muzikale uitsmijter.`