ZTE maakt groei van 13,8% bekend voor bedrijfsresultaat in eerste kwartaal 2011

Verkoopinkomsten voor ZTE terminalproducten in 2010 gestegen met meer dan 50%

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20110420 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), een beursgenoteerde toonaangevende wereldwijde leverancier van telecommunicatie-apparatuur en netwerkoplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat haar bedrijfsresultaat met 13,80% gestegen is tot RMB 15.085 miljoen (USD 2.300,81 miljoen) voor het kwartaal eindigend op 31 maart 2011. In dezelfde periode is de nettowinst toewijsbaar aan de aandeelhouders van de moedermaatschappij gestegen met 15,86% tot RMB 127 miljoen (USD 19,37 miljoen). De gewone winst per aandeel was RMB 0,05 (USD 0,01).

De groep heeft haar marktaandeel op de binnenlandse markt tijdens de verslagperiode geconsolideerd en vergroot, door op proactieve wijze te voldoen aan de netwerkconstructie-eisen van de carriers die voorzichtig optimisme lieten zien in netwerkinvesteringen. Bovendien heeft ZTE haar inspanningen opgevoerd wat betreft het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën, terwijl tegelijkertijd nieuwe kansen op de markt werden verkend. Internationaal heeft de groep een sterke omzetgroei behouden in de ontwikkelde landen en regio's, zoals de Europese en Amerikaanse markten die een stabiele groei in investeringen bleven registreren.

De inkomsten gegenereerd door het segment van de netwerken van de carriers groeiden met 1,57% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, als gevolg van de stijging van de verkoop van draadloze systemen, wireline-schakelaars en toegangssystemen. Ondertussen stegen de verkoopinkomsten van terminalproducten ook met 51,04%, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Deze groei werd voornamelijk veroorzaakt door inkomsten uit de verkoop van 3G-handsets, GSM-toestellen, CDMA-handsets en gegevenskaartproducten. Er was een lichte daling van 0,26% op jaarbasis in de omzet van softwaresystemen, diensten en andere producten op het gebied van telecommunicatie.

In de toekomst streeft de groep ernaar om te profiteren van de mogelijkheden die geboden worden door een verhoging van de breedbandpenetratie en door upgrades naar draadloze netwerkapparatuur en de vraag naar smart terminals op de mondiale markt. Met een sterke focus op de eisen van de klant zal ZTE doorgaan met de productontwikkeling en dienstverlening om klanten bij te staan hun bedrijfskosten te verminderen, de druk op hun netwerken te verlichten en het delen van hulpbronnen te realiseren.

Over ZTE

ZTE is een beursgenoteerde wereldwijde leverancier van telecommunicatie-apparatuur en netwerkoplossingen met het meest uitgebreide productenpakket voor vrijwel elke sector van de bekabelde, draadloze, dienstverlenende en terminalmarkt. Het bedrijf levert innovatieve, op maat gemaakte producten en diensten aan meer dan 500 operateurs in meer dan 140 landen. Daarmee helpt ZTE hen bij het voldoen aan de veranderende behoeften van hun klanten en het realiseren van blijvende groei van de omzet. De omzet van ZTE was in 2010 de hoogste van de bedrijfstak en kende een groei van 21% tot USD 10,609 miljard. ZTE besteedt 10 procent van haar inkomsten aan onderzoek & ontwikkeling en vervult een vooraanstaande rol binnen een groot aantal internationale organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe telecommunicatienormen. ZTE is een bedrijf met een solide sociale verantwoordelijkheid en is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties. ZTE is de enige beursgenoteerde telecommunicatiefabrikant in China en haar aandelen worden openbaar verhandeld op zowel de effectenbeurs van Hongkong als die van Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ). Voor meer informatie gaat u naar www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063