Welzijnsbeleid Amsterdam-West eindelijk op de schop


Liberaal beleid in links stadsdeel

Amsterdam, 20110420 -- De VVD is tevreden met de Kadernota Welzijn Nieuwe Stijl die vanavond door de deelraad is aangenomen. In deze nota - die soms op een copy/paste uit het VVD-verkiezingsprogramma lijkt - schetst portefeuillehouder Welschen (GroenLinks) kaders voor het welzijnsbeleid in Amsterdam West waar de VVD al jaren voor pleit. 

Er wordt eindelijk kritischer gekeken naar wat het welzijnsbeleid oplevert, en gestuurd op resultaat. Passief gebruik maken van het welzijnsaanbod is er niet meer bij. Wederkerigheid  - voor wat, hoort wat - wordt leidend in het nieuwe welzijnsbeleid dat stadsdeel West gaat voeren. De eigen verantwoordelijkheid komt centraal te staan. 

VVD-woordvoerder Kartinie Martowirono: 'Er ligt een forse  besparingsopdracht voor de komende paar jaar, en ook al geeft Welschen aan dat dit beleid er ook zonder bezuinigingen was gekomen,  helpt het enorm als je efficiënter gaat werken, en geen activiteiten subsidieert die geen effect hebben. Men wilde dit beleid destijds niet uitvoeren, waardoor enorm veel geld is verspild.'

'De VVD is met name tevreden dat de eigen kracht van bewoners centraal komt te staan. Mensen willen en kunnen vaak heel veel zelf. Dat eigen verantwoordelijkheid het uitgangspunt wordt van dit beleid is ontzettend mooi. Hier hebben we jaren voor gepleit.'

Hoewel de VVD de kaders dus steunt, zal zij nauwlettend volgen hoe portefeuillehouder Welschen dit beleid in de praktijk vormgeeft en uitvoert.