Gemeente Zwolle

Informatiemiddag OV-chipkaart op 20 april 2011

Uitleg over de OV Chipkaart

De OV-chipkaart vervangt in de toekomst de strippenkaart en wordt hét betaalmiddel in het openbaar vervoer. De OV-chipkaart biedt u veel gemak. U kunt met één kaart in bus, tram, trein en metro reizen. Voor iedereen die graag meer informatie wil over het gebruik van de kaart organiseert `Ervaar het OV' namens de provincie Overijssel een informatiemiddag op woensdag 20 april.

Kijken en oefenen

De informatiemiddag bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijgt u een presentatie met instructiefilmpjes over het gebruik van de kaart. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u van deur tot deur reist.

In het tweede deel kunt u vragen stellen aan de aanwezige medewerkers, maar ook gelijk oefenen met de OV-chipkaart. Er is apparatuur aanwezig die u ook tegenkomt in het dagelijks gebruik van de kaart. Als u enthousiast bent geworden, kunt u een aanvraagformulier meenemen.

De (stads)bussen van Syntus Overijssel zijn al toegerust op het gebruik van de kaart en ook uw treinreizen bij de NS kunt u voldoen met de OV-chipkaart. Zwollenaren kunnen dus direct gebruik maken van de OV-chipkaart.

Wel even vooraf aanmelden

De informatiemiddag vindt plaats op woensdag 20 april van 13.30 tot 16.30 uur in het stadhuis, Grote Kerkplein 15. De middag is gratis, maar u moet zich vooraf wel even aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 17 april, telefonisch van 09.00 uur tot 16.00 uur via (038) 498 29 98. Aanmelden kan ook via internet. Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan.