Ingezonden persbericht


http://www.beverwijk.nl/websites/beverwijk/website/default.asp?frameid=960&path=gwsitemanager/content/show/1

WOENSDAG 20 APRIL 2011:
Opening De Stek in herstructureringswijk De Plantage

De gemeente Beverwijk en woningcorporatie Pré Wonen vinden het belangrijk om in de herstructureringswijk De Plantage een plek te creëren waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar zij informatie over de vernieuwing kunnen krijgen. En die plek is er nu! In het gebouw van de voormalige peuterspeelzaal Pimpeloentje. Het gebouw gaat De Stek heten en er worden gedurende een periode van één jaar, in samenwerking met de Stichting Welzijn Beverwijk allerlei activiteiten aangeboden. De Stek wordt op woensdag 20 april om 14.00 uur geopend door Maarten Dijkshoorn (gemeente Beverwijk), Jos Dekker (Pré Wonen) en Paul Verheijen (Stichting Welzijn Beverwijk).

Activiteiten De Stek
Vanuit De Stek worden vanaf april tot en met oktober 2011 wekelijks activiteiten georganiseerd. Onder andere:
* Spel op straat: activiteit voor basisschoolkinderen, iedere woensdagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur. De activiteit wordt verzorgd door de Stichting Welzijn Beverwijk;
* TenniZTalenT: 20 weken tennisles van twee tennistrainers, activiteit voor alle leeftijden, iedere donderdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur. De activiteit wordt verzorgd door de Evenementenmakelaar;
* Rookiezz: een voetbalactiviteit voor de jeugd t/m 12 jaar, iedere vrijdag van 13.30 uur tot en met 16.00 uur voor de jeugd t/m 8 jaar daarna van 16.00 uur tot 17.30 uur voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar. De activiteit wordt begeleidt door jongeren die vorig jaar zijn geslaagd voor het project Meedoen, Leren, Winnen op het JC Court Beverwijk en de Evenementenmakelaar.

In april en mei worden er verschillende informatiebijeenkomsten, 'bakkie koffie in de buurt' en wijkschouwen georganiseerd. Het eerste programmaoverzicht ligt klaar tijdens de opening van De Stek.

Plantage, de nieuwe stek van de Bomenbuurt
De Plantage is een Beverwijkse buurt in ontwikkeling. Woningcorporatie Pré Wonen werkt samen met gemeente en bewoners aan vernieuwing van woningen en verbetering van de openbare ruimte. De herstructurering heeft als doel de Plantage beter te laten aansluiten op de huidige wensen over wonen en leefomgeving. De wijk ondergaat daartoe de komende jaren een gedaanteverwisseling. Pré Wonen en de gemeente investeren daarnaast in sociaal-economische projecten.

Beverwijk, 12 april 2011