Ingezonden persbericht


verzet tegen A4 bij Raad van State:
kijk eens hoe die weg er uit ziet!

Op 20 en 21 april houdt de Raad van State een hoorzitting met de 23 personen/organisaties die tegen de aanleg van de A4 Delft-Schiedam in beroep zijn gegaan. Aan de vooravond hiervan, op maandag 18 april, wordt midden in het landschap van Midden-Delfland, naast het tracé van de weg, een dwarsdoorsnede van de A4 onthuld. Op ware grootte. Zo komt die er dus uit te zien. Tegelijkertijd worden zo'n 13.000 handtekeningen tegen deze A4 aan Minister Schultz overhandigd.

Het samenwerkingsverband "hoezomiddendelflandsnelweg.nl" grijpt de hoorzitting aan om nog één keer goed duidelijk te maken hoe groot het verzet tegen deze A4 is. Het is nog steeds niet bewezen dat deze weg nodig is (integendeel, Rijkswaterstaat geeft zelf toe dat je ook op deze weg onmiddellijk in de file komt te staan), de afspraken met de regio zijn eenzijdig doorgedrukt en het natuurgebied Midden-Delfland wordt onherstelbaar aangetast. Op maandag 18 april tussen 11.00-12.00 uur vindt een korte manifestatie op het zandlichaam van de A4 plaats. Het begint met de overhandiging van 13.000 handtekeningen tegen deze A4, in ontvangst te nemen door Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu, die die ochtend op werkbezoek in Schiedam is. Daarna wordt, naast het tracé van de weg, een levensgrote dwarsdoorsnede van de A4 met een diepte van 8 meter onthuld, die laat zien welk effect deze weg op het landschap heeft.

Met de manifestatie wil het samenwerkingsverband "hoezomiddendelflandsnelweg.nl" kracht bij zetten bij de hoorzitting van de Raad van State over de 23 ingediende bezwaarschriften.

De manifestatie vindt plaats op maandag 18 april 2011, tussen 11.00 en 12.00 uur in Midden-Delfland, op het zandlichaam van de A4 bij de kruising met de Oostveenseweg. Tom-tom: Schipluiden, Oostveenseweg 11; GPS: 51.957891/4.346398