Gemeente Utrecht

UMC Utrecht en gemeente Utrecht bundelen krachten in hulp aan mantelzorgers

Twee nieuwe websites met een digitale agenda voor mantelzorgers: www.helpjemee.nl/utrecht en www.helpjemee.nl/umcutrecht. De gemeente Utrecht en het UMC Utrecht lanceren deze websites omdat zij het belangrijk vinden dat mantelzorgers goede ondersteuning krijgen bij de hulp die zij een ander geven. Wethouder Volksgezondheid Victor Everhardt en secretaris Raad van Bestuur UMC Utrecht Jos Kuilboer geven op 20 april a.s. de officiële 'druk op de knop'.

Mantelzorg staat volop in de belangstelling. Mantelzorg is onbetaalde zorg voor iemand die (chronisch) ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Bijvoorbeeld de buurman die de dagelijkse boodschappen doet voor zijn buurvrouw die slecht ter been is, of de zorg voor een partner die begint te dementeren.

Wat is Helpjemee.nl?
Helpjemee.nl is een gratis digitale agenda waarin mantelzorgers zorgtaken kunnen plannen en delen. Via de website is eenvoudig hulp te vragen aan vrienden, familieleden of kennissen. Met het logboek en de notitiepagina's is informatie te vinden of kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Helpjemee.nl biedt praktische ondersteuning aan mantelzorgers, zodat zij de zorg voor een ander kunnen blijven volhouden. Het uitgangspunt is hierbij: minder zoekwerk en meer gemak. Helpjemee.nl is ontwikkeld door Bureauvijftig en gratis te gebruiken.

Een mantelzorger over Helpjemee: "Mijn tante heeft een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Zij is alleen en kan daarom alle hulp gebruiken die er is. Samen met vrienden en familie hebben wij een netwerk gevormd om haar te helpen.Helpjemee.nl is daarbij handig. Als hoofdgebruiker zet ik de taken in de agenda en de helpers kunnen hierop inschrijven. Iedereen weet waar hij aan toe is. Berichten over ziekenhuis- en artsenbezoek zet ik in het logboek. De informatie wordt zo gedeeld zonder dat er gebeld of gemaild hoeft te worden. Erg makkelijk."