Ingezonden persbericht


Den Haag, 19 maart 2011

Cohen namens PvdA bij staking HTM

PvdA-leider Job Cohen zal op woensdag 20 april aanwezig zijn bij de staking van het Haagse vervoerbedrijf HTM. Hij zal bij deze gelegenheid de stakers toespreken en laten weten dat ze de PvdA tot het eind aan hun zijde zullen vinden. De partij geeft daarmee aan pal te staan voor de HTM, haar medewerkers en de Haagse reiziger.

Naast Job Cohen zullen Tweede Kamerleden Jacques Monasch (landelijk woordvoerder), Pierre Heijnen (oud-wethouder Den Haag) en raadslid Abderrahim Kajouane (lokaal woordvoerder) aanwezig zijn. De PvdA strijdt in Den Haag al lange tijd voor behoud van de HTM, maar mist daarbij de steun van de PVV. Het Rijk wil immers 120 miljoen bezuinigen op de gemeentelijke vervoerbedrijven in de drie grote steden.

Ontslaggolf

Haags PvdA-woordvoerder Abderrahim Kajouane: 'Wij maken ons ernstige zorgen over de toekomst van het openbaar vervoer in Den Haag. De bezuinigingen zijn dusdanig fors, dat inmiddels vele ontslagen zijn aangekondigd. 90 Fte zoals het er nu naar uitziet en dat is niet misselijk. Daarbij zal flink worden gesnoeid in lijnen en rijtijden en zullen kaartjes fiks duurder worden. Kortom, een drama voor heel veel Haagse werknemers én voor de gebruikers van de HTM.'

Aanbesteding

Verder is de actie een protest tegen de verplichte aanbesteding van tram en bus. Dit betekent voor Den Haag dat ook andere bedrijven dan HTM een vergunning voor het verzorgen van het stadsvervoer kunnen krijgen. De PvdA is tegen deze privatiseringsplannen en wil niet dat de markt wordt bestierd door één of meer buitenlandse staatsbedrijven.

Derde op rij

De staking in Den Haag is de derde op rij. Op 7 april werd er gedemonstreerd in Amsterdam (GVB), afgelopen dinsdag in Rotterdam (RET) en 20 april dus in Den Haag. De PvdA is daar iedere keer bij geweest. Met vrijwilligers, grote PvdA ballonnen en o.a. landelijk PvdA-woordvoerder Jacques Monasch.


Plaats en tijd

De staking zal van 11.00 tot 12.30uur plaatsvinden op het Haagse Spuiplein. Vanaf 10.15uur verzamelen de PvdA-vrijwilligers om hun actie voor te bereiden en ballonnen op te blazen.