AED importeur start sponsoractie


GRONINGEN, 20110420 -- Defibrion BV is initiatiefnemer van de actie ‘Sponsor een AED’. Deze sponsoractie maakt het voor sportverenigingen, scholen, kerken en buurthuizen mogelijk om kosteloos in het bezit te komen van een Automatische Externe Defibrillator, waardoor de hartveiligheid in en rond de organisaties op een eenvoudige manier aanzienlijk wordt vergroot.

[AED Actiebriefkaart]

Vergroot de  overlevingskans bij een hartaanval
Jaarlijks worden in Nederland 16.000 mensen getroffen door een hartstilstand. Een hartstilstand hoeft niet vanzelfsprekend de dood tot gevolg te hebben; als binnen zes minuten na een hartstilstand wordt gedefibrilleerd met een AED in combinatie met reanimatie, stijgt de overlevingskans van 10% naar 70%.

6 Minuten Zones
Helaas zijn er op te weinig locaties in Nederland AED’s beschikbaar om zeker te zijn van de mogelijkheid tot defibrillatie van het slachtoffer binnen de zes kritieke minuten. De Nederlandse Hartstichting streeft ernaar om op zoveel mogelijk locaties zogenaamde ‘6 Minuten Zones’ te creëren. Hoewel een AED door iedereen bediend mag worden, wordt een reanimatie- en AED training aanbevolen om vertrouwd te raken met het apparaat en kennis te nemen van reanimatie. 

Sponsor een AED
De actie ‘Sponsor een AED’ stelt sportverenigingen, kerken, scholen en buurthuizen in de gelegenheid om zich te laten sponsoren voor een AED. Belangstellenden kunnen een poster aanvragen via www.sponsoreenaed.nl, waarna deze in het gebouw opgehangen wordt. Op deze poster is een intekenlijst te vinden waar geïnteresseerde bedrijven zich als sponsor kunnen opgeven. Na het vinden van vier sponsoren die ieder bereid zijn de organisatie met €300,- te sponsoren, kan de organisatie de poster naar Defibrion retourneren en ontvangt ze de AED inclusief  wandhouder, reanimatiekit, stickerset, draagtas en sponsorbordje.

Fotobijschrift: Het te ontvangen AED-pakket voor de sportverenigingen, kerken, scholen en buurthuizen
(Klik op de illustratie voor hoge resolutie 1.641.492 bytes)