KRO

KRO Spoorloos-format nu ook in Groot-Brittannië

Op 21 april start de grootste Britse commerciële zender ITV1 met My Long Lost Family, een serie programma's gebaseerd op het KRO-Spoorloos-format. Het KRO-programma is één van de succesvolste programma's van de Nederlandse tv en wordt al twintig jaar door een miljoenenpubliek bekeken. Het Spoorloos-format is wereldwijd naar een groot aantal landen geëxporteerd.

Televisiemaatschappijen in Australië, Noorwegen, Israel, Zweden, Slowakije, Denemarken, Estland, Singapore, Finland en de Verenigde Staten zijn eerder al met het Spoorloos-format aan de slag gegaan.

Samen met Absolutely Independent, dat de KRO-formats verkoopt in het buitenland, is de KRO de afgelopen maanden druk bezig geweest om Wall To Wall, de Britse producent, wegwijs te maken in de do's en don'ts met betrekking tot de productie van het programma dat de Britten zullen leren kennen onder de titel My Long Lost Family.

In Nederland gaat de nieuwe serie van KRO Spoorloos van start op maandag 18 april. De reeks wordt geopend met het bijzondere verhaal van Wayne Dieleman. Direct na zijn geboorte is hij afgestaan ter adoptie, waarna hij opgroeide in een christelijk boerengezin. Op een dag komt hij er achter dat hij joods is, wat een enorme impact heeft. De familie waarvan hij deel uitmaakt, blijkt vrijwel geheel omgebracht in de Tweede Wereldoorlog.