Gemeente Anna Paulowna


Interactieve avonden over locatiecriteria windmolenpark

De gemeente organiseert twee interactieve avonden. Inwoners van de gemeente kunnen meepraten over criteria waaraan de locatie voor een nieuw windmolenpark moet voldoen. De avonden staan onder leiding van een onafhankelijke energiedeskundige van het ECN.

De eerste avond is op donderdag 21 april in De Ontmoeting in Anna Paulowna. De tweede avond is op woensdag 27 april in het Wapen van Wieringerwaard. Het aanvangstijdstip op beide avonden is 19.30 uur.

Interactief
Inwoners van Anna Paulowna zijn van harte welkom om mee te praten over de vraag: âWaar moet de gemeenteraad rekening mee houden in hun keuze voor een locatie voor een windturbinepark met maximaal vijf turbines in Anna Paulowna?â Er wordt niet gediscussieerd over de vraag waar het windturbinepark moet komen. De verwachting is dat het twee interessante, interactieve avonden worden. Het levert de raad nuttige en misschien wel nieuwe inzichten op die zij kan meenemen in haar afweging.

Â

Criteria
De gemeente is op zoek naar een geschikte locatie voor een laatste windmolenpark binnen de gemeentegrenzen. Dit park bestaat uit maximaal vijf windturbines. Inwoners wordt gevraagd naar welke criteria zij belangrijk vinden in de keuze voor een locatie. De gemeente heeft zelf al een aantal criteria geformuleerd. Hierop mogen de aanwezigen reageren maar ze mogen ook zelf criteria aandragen. Tevens krijgen ze de gelegenheid om aan te geven hoe zwaar elk criteria zou moeten wegen in de afweging die de raad maakt.

Â

Slagschaduw
Op de avonden geven de inwoners dus niet aan welke locaties zij wel of niet geschikt vinden, maar geven zij criteria waar de gemeenteraad rekening mee moet houden. Gedacht kan worden aan slagschaduw, geluid of de aanwezigheid van bepaalde objecten in de nabijheid van de turbine. Â