Gemeente Ede

dinsdag, 12 april 2011

Verkeersmaatregelen Telefoonweg Ede

De Telefoonweg wordt vanaf donderdag 21 april 2011 tijdelijk éénrichtingsverkeer van de Maanderweg in de richting van de spoorwegovergang (aan de zuidkant van het Gelriaterrein). Voor fietsers blijft het wel tweerichtingsverkeer. De Telefoonweg ten westen van de spoorwegovergang zal vanaf de Parelstraat voor autoverkeer tijdelijk een doodlopende weg zijn. Autoverkeer vanaf de Molenstraat/Veenderweg kan dus niet de spoorwegovergang op de Telefoonweg gebruiken.

De maatregelen zijn nodig voor de bouwwerkzaamheden op het Gelriaterrein. De bouwplaats moet aan de zijde van de Telefoonweg worden uitgebreid. Om veiligheidsredenen wordt daarom op dit deel van de Telefoonweg éénrichtingsverkeer ingesteld.

Volgens planning zullen deze tijdelijke verkeersmaatregelen circa 6 maanden van kracht zijn.

Avond/nachtafsluiting spoorwegovergang

Om het éénrichtingsverkeer op de Telefoonweg in te stellen zijn aanpassingen aan de spoorwegovergang nodig. De spoorwegovergang moet daarvoor volledig worden afgesloten. VolkerRail gaat deze werkzaamheden in de avond/nacht van woensdag 20 april op donderdag 21 april 2011 uitvoeren.

Dagafsluiting Telefoonweg

Op 27, 28 en 29 april 2011 worden de damwanden voor de nieuwbouw aan de zijde van de Telefoonweg aangebracht. Hiervoor is het noodzakelijk tussen 07.00 en 18.00 uur de Telefoonweg tussen Maanderweg en spoorwegovergang volledig af te sluiten.

Omleidingsroute

Tijdens de volledige afsluitingen van de Telefoonweg wordt het verkeer omgeleid via de Schaapsweg en Beukenlaan.