Gemeente Breda

Informatieavond over invoering van buurtpreventie in deel van Kievitsloop Op donderdag 21 april aanstaande houdt de gemeente Breda samen met politie en Surplus Welzijn een informatiebijeenkomst over de invoering van buurtpreventie in de straten Middenerf, Buitenerf en in een deel van Cannaertserf in Kievietsloop. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het scoutinggebouw aan Somerweide 24. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst!

Waarom een informatiebijeenkomst?
Vorige week riep de gemeente de bewoners van Middenerf, Buitenerf en een deel van Cannaertserf via een Breda bericht op om hun belangstelling kenbaar te maken voor invoering van buurtpreventie in dit deel van Kievitsloop. Op die oproep is met veel enthousiasme gereageerd. Daarom houden gemeente, politie en Surplus Welzijn, die het project uitvoert, een bijeenkomst om u uitgebreid te informeren over buurtpreventie en over de datum waarop het project in uw buurt van start gaat.

Wat is buurtpreventie?
Buurtpreventie wordt ingezet om overlast en criminaliteit terug te dringen en de leefbaarheid in buurten te verhogen. Bij buurtpreventie werken buurtbewoners nauw samen met gemeente, politie, de betrokken woningcorporatie en Surplus Welzijn. In de Haagse Beemden is ook de wijkraad Bekom nauw betrokken bij het project. Buurtbewoners kunnen helpen, niet alleen door waakzaam te zijn, maar ook door problemen die in de buurt spelen te melden bij straatcontactpersonen. Deze personen vormen de schakel tussen bewoners en de genoemde partners. Iedere straat die bij buurtpreventie is aangesloten, heeft minimaal één eigen straatcontactpersoon. Deze persoon voert regelmatig overleg met de partners, stelt problemen aan de orde en draagt initiatieven aan om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te verbeteren.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de sociaal makelaar van Surplus Welzijn, heer Chris Aarts, tel. 06 39 54 51 10. U kunt ook een e-mail sturen naar buurtpreventiebreda@surpluswelzijn.nl.