Politie Groningen

Donderdag 21 april 2011

Provincie Groningen, 21-04-2011

Winkeldief aangehouden na achtervolging

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagmorgen een 34-jarige winkeldief uit Delfzijl aangehouden. De man had in een supermarkt aan de Venne 21 tubes tandpasta meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dat de man samen met een andere man de tubes tandpasta in een tas stopte. Het winkelpersoneel zag dit en sprak het tweetal hier op aan. Een van hen wist te ontkomen en vluchtte de winkel uit. De 34-jarige man uit Delfzijl kon door het winkelpersoneel worden aangehouden. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. Er is in de omgeving nog enige tijd gezocht naar de tweede man, maar deze is niet meer aangetroffen. De man uit Delfzijl is later die middag heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Beschonken bromfietser aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagavond een 28-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man reed op zijn brommer over de Van Speykstraat toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. Hij blies een A (alert), waarna er een ademanalyse werd afgenomen. Hier blies de man 255 ug/l. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Jongen aangehouden voor huiselijk geweld

MARUM De politie heeft woensdagavond een 16-jongen uit Marum aangehouden. De jongen wordt er van verdacht zijn moeder te hebben bedreigd en mishandeld. De jongen is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Vrouw aangehouden voor openbare dronkenschap

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagmiddag een 49-jarige vrouw uit Delfzijl aangehouden. De vrouw hield zich vervelend op bij een woning aan de Eekhoornhof. Ze was behoorlijk onder invloed van alcohol. De vrouw weigerde weg te gaan, waarna agenten haar hebben aangehouden voor openbare dronkenschap. De vrouw is later die avond met een proces-verbaal thuis gebracht.

Aanhouding na mishandeling ambulancepersoneel

DELFZIJL De politie heeft woensdagavond op de Hondsdraf een 57-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden op verdenking van mishandeling van ambulancepersoneel en het vernielen van een ambulance. Agressie of geweld tegen hulpverleners wordt niet geaccepteerd. Reden voor de gewaarschuwde agenten om de man aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het personeel van de ambulance kon niet aangeven waarom de man opeens zo door het lint was gegaan. Naast het schoppen en slaan van het ambulancepersoneel had de verdachte ook vernielingen aangericht aan en in de ambulance. Zo had hij een deuk in de auto geschopt en een monitor en een koolstofmonoxidemeter vernield. Namens de stichting Ambulancezorg Groningen werd aangifte gedaan.

Diefstal uit woning

ROODESCHOOL De politie onderzoekt een diefstal uit een woning aan het Zuster Kortestraat. Woensdagavond kwam men vermoedelijk binnen via een niet afgesloten deur. Uit de woning werden een tv en een laptop weggenomen. De 37-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in.

Koperdief aangehouden

GRONINGEN Beveiligingspersoneel van het UMCG heeft in de nacht van woensdag op donderdag op het terrein van het ziekenhuis een 39-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De beveiligers zagen dat de man met behulp van een ladder op één van de gebouwen probeerde te komen. Ze hielden hem aan en droegen de Stadjer over aan de politie. De 39-jarige bleek in het bezit te zijn van gereedschap om koper te kunnen knippen. Na onderzoek bleek tevens dat de man de door hem gebruikte ladder elders op het ziekenhuisterrein had gestolen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bewoner wordt wakker van inbreker

GRONINGEN De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Klaprooslaan. In de nacht van woensdag op donderdag werd de 30-jarige bewoner wakker van gestommel op de trap. Het bleek een inbreker te zijn. Die sloeg op de vlucht toen hij in de gaten had dat de bewoner wakker was geworden. Uit de woonkamer was een laptop en een geldbedrag van enkele honderden euros weggenomen. Ondanks een zoektocht door agenten in de omgeving werd de inbreker niet meer aangetroffen.

Veroorzaker van ongeval rijdt door

OUDE PEKELA Een 78-jarige fietser uit Oude Pekala is woensdagmiddag op de Burgemeester van Weringstraat gewond geraakt toen hij werd aangereden door een nog onbekende automobilist. Het slachtoffer liep nog onbekend letsel op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeval omdat de veroorzaker door is gereden zonder zich om de gewonde fietser te bekommeren.