SHO publiceert tweede nieuwsbrief Haiti

Persbericht van Oxfam Novib

Persmedeling SHO
Den Haag, 21 april 2011

De deelnemers van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) brengen vandaag de tweede nieuwsbrief uit over de situatie in Haïti. Deze nieuwsbrief blikt terug op wat er afgelopen jaar is gebeurd. Zo staat vermeld waar de giften op Giro 555 naartoe gaan en welke resultaten er zijn geboekt. Ook wordt ingegaan op het moeizaam verlopen van de wederopbouw en de redenen hiervoor. De nieuwsbrief bevat een aantal filmpjes van SHO-deelnemers die laten zien wat er allemaal in het rampgebied gebeurt.

In 2010 hebben de SHO-deelnemers ruim 41 miljoen euro uitgegeven aan hulp voor de slachtoffers. Dit bedrag is grotendeels besteed aan noodhulp, zoals het uitdelen van water, tenten en medicijnen. Tot 2015 werken de hulporganisaties met SHO-gelden mee aan de wederopbouw van het land.

Op 12 januari 2010 werd Haïti getroffen door een aardbeving van 7.0 op de schaal van Richter. In enkele minuten vielen er 220.000 doden. Driehonderdduizend mensen raakten gewond en 1,5 miljoen mensen raakten dakloos. De SHO startte op 13 januari 2010 een Nationale Actie, 'Help slachtoffers aardbeving Haïti'. Deze actie bracht ruim 111 miljoen euro op.

De nieuwsbrief Haïti is te downloaden op www.haitinu.nl. Een uitgebreide jaarrapportage waarin de SHO-deelnemers gedetailleerd aangeven wat zij in 2010 aan hulp in Haiti geboden hebben komt eind april op dezelfde website te staan.

*

Links:
http://www.haitinu.nl



Razende Robot Reporter