Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 21-04-2011

Meisjes opgepakt

AMERSFOORT Op woensdagmiddag zijn twee meisjes aangehouden voor heling.

De politie zag rond 15.00 uur twee meisjes lopen met een fiets, welke mogelijk van diefstal afkomstig was. Omdat de meisjes zich verdacht gedroegen, besloot de agent de meisjes te controleren. Doordat de agent moest keren met zijn motorfiets, kon hij nog net zien dat één van de meisjes het trappenhuis in de Camera Obsurastraat in ging. Hij hield het meisje aan. Het 15-jarige meisje afkomstig uit Amersfoort beledigde vervolgens enkele agenten. Ook de andere verdachte, een 12-jarig meisje uit Amersfoort, is later die dag aangehouden. In het politiebureau bleek dat de meisjes ook nog werden gezocht voor een mishandeling en een bedreiging van een 14-jarig meisje. De politie onderzoekt de zaken en maakt proces-verbaal tegen het tweetal op.

Brandstichting

AMERSFOORT In de nacht van woensdag op donderdag werd een auto in de brand gestoken. De politie is op zoek naar getuigen. De brand is door de brandweer geblust. De auto ging geheel verloren.

Omstreeks 02.10 uur kreeg de politie een melding van een brandende auto op het Zuiderkruis. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat het ging om brandstichting.

De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Flinke bekeuring

AMERSFOORT Op woensdagmiddag kreeg een man een flinke bekeuring voor belediging.

Rond 14.40 uur bekeurde een controleur van de gemeente een man die in een fout geparkeerde auto zat. De controleur vertelde aan de man dat hij een bekeuring kreeg, waardoor de man boos werd. Hij stapte uit de auto en schold de controleur uit. Twee agenten reden in een onopvallend voertuig voorbij, die door de controleur gewenkt werden. De man begon de agenten ook uit te schelden en hij werd aangehouden voor belediging. De man, 35-jaar en afkomstig uit Zeist, kreeg een bekeuring van 650 euro.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Twee autos waren betrokken bij een verkeersongeval dat op woensdagochtend plaatsvond.

De politie kreeg rond 11.30 uur een melding van een aanrijding tussen twee autos. Ter plaatse bleek dat een 41-jarige man uit Hilversum over de Hogeweg in de richting van Hoevelaken reed. Hij wilde linksaf slaan in de richting van de Wiekenweg. Hierbij raakte hij de auto van een 40-jarige vrouw uit Nijkerk, die over de Hogeweg in de richting van Amersfoort reed. De vrouw raakte lichtgewond en werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.