Gemeente Boskoop


PERSUITNODIGING 11.15 - Opening Centrum voor Jeugd en Gezin Boskoop

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een samenwerkingsverband van instellingen dat zich bezig houdt met vraagstukken rond opvoeden en opgroeien. De opening van het CJG in Boskoop vindt plaats op donderdag 21 april om 16.00 uur aan de Mendelweg 22d. De opening van deze belangrijke instelling wordt verricht door wethouder jeugd en zorg, Wim van der Hoek.

Wat doet het CJG?
Het CJG biedt ouders en jeugdigen hulp en ondersteuning bij vragen rond opvoeden en opgroeien. Zij kunnen hiervoor fysiek terecht aan de Mendelweg 22d, maar ook via internet (www.cjgboskoop.nl) of telefonisch. Niet alleen ouders, maar ook professionals en vrijwilligers die werken met kinderen en jongeren kunnen bij het CJG terecht met hun vragen en signalen. Verder zorgt het CJG voor een sluitend aanbod van voorzieningen aan gezinnen als er complexere vraagstukken aan de orde zijn. Kortom het CJG is een belangrijke instelling die ouders en kinderen op een laagdrempelige manier helpt en ervoor zorgt dat bestaande hulpverlenende organisaties beter kunnen gaan samenwerken.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is onderdeel van een groter geheel! De gemeente Boskoop wil met het CJG de volgende ambities uit de Jeugdnota `Op groei gericht' realiseren:

1. Ouders, jeugdigen en kinderen moeten met alle mogelijke vragen over opvoeden en opgroeien én voor hulp terecht kunnen bij een laagdrempelig en herkenbaar punt dat aansluit bij hun belevingswereld.
2. Professionals en vrijwilligers die werken met gezinnen weten ook waar zij met hun vragen en (zorg)signalen terecht kunnen.
3. Alle kinderen en jongeren zijn goed in beeld en eventuele problemen worden snel opgepakt. Door goede signalering van problemen en het snel en integraal oppakken van deze problemen, vallen er geen kinderen tussen wal en schip.