Universiteit van Tilburg


debat op 21 april 2011

Tilburgse Filosofen in Debat: Liefde

Liefde is er al zo lang als de mens er is. Het is de bron van veel geluk en de mooiste kunst, maar ook van grote tragedies. Er zijn vele manieren om over de liefde te spreken, voor sommigen is het een zakelijke overeenkomst, voor anderen weer een bijwerking van lust.
Voor de Griekse filosofen was liefde niet enkel iets dat verbonden is aan seks, Eros, of de erotiek, kan ook aanwezig zijn tijdens een goede dialoog zoals bij het Symposium van Plato.
Rudi te Velde was tot voor kort onze docent antieke en middeleeuwe filosofie en is nu verbonden met de faculteit theologie, hij is redacteur van het boek: In het spoor van Plato's symposium, Eros in de westerse cultuur.
Donald Loose is onze professor als het Kant betreft, een man van de moderniteit, hij schreef ook een stuk in het boek van Rudi te Velde. Beide mannen kunnen schilderen met woorden. Zij zullen met elkaar in debat treden over De Liefde.
Wat zal het zijn, lust, verliefdheid, het sublieme of het goddelijke? Wie weet zullen we Eros zelf ervaren bij het luisteren naar het debat van deze twee filosofen!

De organisatie ligt in handen van studentenvereniging Sapientia Ludenda

Het debat zal plaatsvinden op:
Donderdag 21 april van 12:00-14:00 uur in Zwijsenbuilding, UvT

ALLE STUDENTEN EN ANDERE GEĂŹNTERESSEERDEN ZIJN VAN HARTE WELKOM !!!