ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


ICT~Office boekt overwinning inzake nieuwe aanbestedingswet

21 apr 2011 om 15:16

Al vele jaren lobbyt ICT~Office voor betere en professionelere aanbestedingen en een nieuwe, betere Aanbestedingswet. Sinds vorig jaar lag er een wetsvoorstel voor een nieuwe Aanbestedingswet in de Tweede Kamer. Mede dankzij ICT~Office is er recentelijk een Nota van Wijziging aan toegevoegd met daarin een aantal gunstige maatregelen voor ICT-bedrijven.

Contracten

Zo moeten de contractuele voorwaarden van de overheid (nu nog vaak een doorn in het oog van ICT-bedrijven) straks proportioneel zijn. Dit betekent dat deze voorwaarden in verhouding dienen te staan tot de aard en omvang van de opdracht. Daarnaast mogen opdrachten straks niet zonder meer samengevoegd worden. Aanbestedende diensten zullen de keuze hiervoor objectief dienen te bepalen en moeten motiveren wanneer bedrijven daar om vragen.

Administratieve lasten

Ook op het gebied van de vermindering van administratieve lasten is een aantal extra maatregelen genomen. In het wetsvoorstel was al opgenomen dat elke aanbestedende dienst straks gebruik dient te maken van een standaard Eigen Verklaring, waardoor bedrijven niet continu met een wederom licht gewijzigd formulier worden geconfronteerd. Ook werd er één integriteitstoets geïntroduceerd. Mede dankzij de lobby van ICT~Office heeft deze integriteitsverklaring in de Nota van Wijziging op het wetsvoorstel een geldigheidsduur gekregen van twee jaar in plaats van één. Hierdoor worden de kosten voor ICT-bedrijven verlaagd.


* Business Stimulering