Gerechtshof Den Bosch


Gevangenisstraffen voor West-Brabantse drugsbende

's-Hertogenbosch , 21-4-2011

Het gerechtshof heeft in hoger beroep zeven van de acht verdachten in een grootschalige drugszaak (Azuriet) veroordeeld tot gevangenisstraffen die liggen tussen twee jaar en elf maanden en zes jaar en vijf maanden.

De zeven verdachten, in leeftijd variërend tussen de 24 en 37 jaar, zijn schuldig bevonden aan het treffen van voorbereidingen voor grootschalige productie van synthetische drugs (MDMA) en deelname aan een criminele organisatie. De achtste verdachte is wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

De verweren van de verdediging zijn vrijwel allemaal verworpen. Deze hadden onder meer betrekking op de uitwisseling van informatie tussen de FIOD/ECD en de Belgische Cel Precusoren, de vermeende inzet van een criminele burgerinformant, de bruikbaarheid en de betrouwbaarheid van de in het onderzoek ingezette technische hulpmiddelen en het gebruik van stemherkenningen door niet daartoe opgeleide tolken en opsporingsambtenaren.

De rechtbank Breda veroordeelde op 6 maart 2009 alle acht verdachten tot straffen die varieerden van één jaar tot zes jaar gevangenisstraf. Uitspraken:BQ2121
Zie het origineel