Gemeente Almere

Ondertekening unieke leerwerkovereenkomst Bouwmeesterbuurt

21-04-2011 | Start: 16:30 | Eind: 17:30 | Locatie: Het Bouwmeesterhuis, C. van Eesterenplein 186, 1333 HG Almere Buiten

Op donderdag 21 april om 16.30 ondertekenen Peggy Pastoor (Directielid ROC Flevoland), Pieter Jan Datema (vestigingsdirecteur Ymere Almere), Han Jetten (algemeen directeur De Schoor) en Berdien Steunenberg (wethouder Beheer, leefomgeving en cultuur) de overeenkomst van het Leerwerkbedrijf Bouwmeesterbuurt. Uniek in Almere, want hiermee wordt 'de buurt' stagegever voor derde- en vierdejaars studenten van verschillende studierichtingen aan het ROC.

Het Leerwerkbedrijf Integrale Wijkaanpak Bouwmeesterbuurt is een team van acht studenten van verschillende opleidingen dat vanaf januari 2011 aan de slag is om samen met bewoners van de buurt activiteiten en initiatieven van de grond te krijgen. Dit kan gaan om nieuwe activiteiten, maar ook het nieuw leven inblazen van bestaande activiteiten. Al deze activiteiten zijn ter bevordering van de sociale binding in de buurt.

Na de eerste verkenningen is de tijd nu rijp om hun stage te formaliseren en de leerwerkovereenkomst te bekrachtigen door deze te ondertekenen. Studenten van het ROC zullen voor de ondertekening een presentatie geven van het Leerwerkbedrijf, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen.