Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Code Oranje afgekondigd - geen paasvuren in Zwartewaterland

Door de huidige weerstomstandigheden en de weersverwachting voor de komende dagen is er sprake van sterk verhoogd natuurbrandgevaar. De Veiligheidsregio kondigt daarom met ingang van donderdag 21 april 2011 de 'Code Oranje' af.

'Code Oranje ' houdt in dat er stookverbod geldt. Vanwege het hoge brandgevaar zijn roken, barbecuen en andere vormen van open vuur in de natuur verboden.
Dit geeft aanleiding voor de gemeente Zwartewaterland om alle afgegeven ontheffingen voor paasvuren per direct in te trekken.

Wel is de gemeente voornemens om de afgegeven ontheffingen, zodra de weersomstandigheden dit toelaten, weer te activeren. De houders van een ontheffing ontvangen hiervan persoonlijk bericht.

De brandweer is bij 'Code Oranje' extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer extra versterkt uit. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. Ook worden verkenningsvliegtuigen ingezet om natuurgebieden te controleren.

Op de website www.natuurbrandgevaar.nl worden de risico's voor natuurbranden aan de hand van kleurcodes inzichtelijk gemaakt.