Co-creatie is het sleutelwoord voor het nieuwe samenwerken

Persbericht van KaapZ

Deze tijd vraagt om radicale veranderingen in denken en doen. De dynamiek in onze samenleving is groot, de vraagstukken waarvoor we staan complex, de beschikbare middelen beperkt. Omgaan hiermee lukt alleen wanneer we met alle betrokkenen op een nieuwe manier samen werken: co-creëren. Marvin Weisbord en Sandra Janoff worden beschouwd als belangrijke grondleggers van co-creatie. Zij komen in september 2011 naar Nederland om workshops te geven.

Meer controle en regels, nog meer sturing op efficiëntie, blijken niet meer voldoende om de huidige complexe opgaven effectief aan te pakken. Op dat punt zijn de grenzen bereikt. De inzet van nieuw leiderschap, individuele talenten en collectieve wijsheid zijn essentieel om duurzame stappen te zetten voor de toekomst. De grootste uitdaging van deze tijd is om individueel en collectief verantwoordelijkheid te laten nemen voor dat wat nodig is. Door 'real time' met alle belanghebbenden resultaatgericht aan nieuwe visies en strategieën te werken - het èchte co-creëren - wordt dat mogelijk.

Marvin Weisbord en Sandra Janoff houden zich al jaren met dit thema bezig. Nog voordat Prahalad zijn visie op co-creëren had geïntroduceerd. Zij ontwikkelden een werkwijze voor 'real time' strategische vernieuwing met iedereen die ertoe doet. Wereldwijd laten zij zien hoe je met alle belanghebbenden (groepen van 50 - 500 deelnemers) in een meerdaagse werkconferentie robuuste doorbraken realiseert in strategische vraagstukken. Doorbraken die vooraf ondenkbaar waren.

Grote ondernemingen als IKEA, 3M, AT&T, Siemens, de Wereldbank en - ook in Nederland - universiteiten, gezondheidsorganisaties, woningbouwondernemingen en overheden ontwikkelen hun strategieën met de door Weisbord en Janoff ontwikkelde werkwijze.

Meer informatie over Marvin Weisbord en Sandra Janoff en over hun workshops is te vinden op www.futuresearch.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.futuresearch.nl




Razende Robot Reporter